Gündem

Kadroya geçenlere zam müjdesi! Taşeron İşçilere yüzde 37 zam geliyor!..

Kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili müjdeler art arda geliyor!.. Kadroya geçen işçilere büyük zam müjdesi geldi. Kadrolu işçilere verilecek zam oranı yüzde 37 oranında olacağı söylendi. İşçilere verilecek zam oranı hakkında anlaşmaya varılarak imzalar atıldı. 

Kadroya geçenlere zam müjdesi! Taşeron İşçilere yüzde 37 zam geliyor!..

Çorum Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken Kanun Hükmünde  Kararname ile kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan bin 311 kişi için belediye ile  Hak-İşKonfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında ilk kez TİS imzalandı.

 Belediye çalışanı bin 311 işçi, yeni sözleşmeye göre yüzde 37 zam,  ayrıca bazı sosyal hak ve yardımlar elde etti. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, kentteki bir düğün salonunda  düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesiyle en düşük işçi  yevmiyesinin 88 liradan 99 liraya yükseldiğini söyledi.

Zam görüşmelerini hem belediyenin imkanları hem de işçilerin  ihtiyaçlarını gözeterek gerçekleştirdiklerini dile getiren Gül, “Bu sözleşmeyle  evli personelimiz aile yardımı almaya başlayacak. İkramiyede yüzde 420 oranında  artış yaptık. Çocuk yardımlarında yüzde 174, yemek ve yakacak yardımlarını yüzde  40, dini bayramlarda yaptığımız yardımda yüzde 87, öğrenim yardımlarında yüzde 91  artış sağladık. Daha önce sözleşmede olmayan mama, bez ve sünnet yardımı gibi  kalemleri de ekledik.” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ise geçmişte  sürekli kadrolu işçiler için yaptıkları toplu iş sözleşmelerinin taşeronları  kapsamamasının burukluğunu yaşadıklarını belirtti. Yerel yönetimlerde taşeron işçilerin sayısının bir hayli fazla  olduğunu dile getiren Yıldız, “Taşeron kardeşlerimizle toplu iş sözleşmesi  imzalayamıyorduk. Bu bizim için bir hüzündü. Taşeron işçilerin kadroya  alınmasında Hak-İş’in ciddi emeği var. 2016 yılında başlattığımız süreçten  bugünlere geldik. Taşeron kardeşlerimizin kadro aldıktan sonra ilk toplu  sözleşmelerini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de  sendikal mücadele süresince “İmzamız işçinin kararıdır” prensibini  benimsediklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Mahalli idareler seçimlerine 15 gün kaldı. Türkiye üzerinde oyun  oynamaya çalışanlar var. Seçimde, ‘Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan kan  kaybetsin de başına çullanalım, onları yok edelim.’ düşüncesindeler. Onlara  fırsat vermemek için dimdik durmalıyız. Öncelikle bütün kardeşlerimiz sandığa  gitmeli. Bu bir görevdir. Oy kullanırken de kullanacağı kişinin kendisine,  şehrine, ülkesine ne katkı sağlayacağını değerlendirmelidir.”

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ 

Bursa Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına 2 yıllık süreçte sosyal haklarla birlikte yüzde 41′ lik zam yapılmasını öngören toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalandı. Çalışan haklarının korunmasını ve artırılmasını hedef alan sözleşmeye, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Alinur Aktaş, Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuzbirlikte imza koydu. Sözleşmeye göre belediye işçileri, birinci yılın ilk 6 ayında yüzde 10, birinci yılın ikinci 6 ayında yüzde 7, ikinci yılın ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci ikinci 6 ayında yüzde 6lık maaş zammı aldı. Sosyal yardımlarla birlikte işçi maaşlarında, birinci yıl için yüzde 25 ve ikinci yıl için yüzde 16 olmak üzere toplamda yüzde 41lik bir iyileştirme yapılmış oldu.

BİNTED ÇALIŞANLARI JEST

Toplu sözleşme imza töreninde Binted çalışanları için de müjde geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Binted çalışanlarının da normal maaş zammının yanında seyyanen artışlara kavuştuğunu açıkladı. Buna göre, 5 bin 131 Binted çalışanının maaşına yüzde 4lük normal zam farkı yansıtılacak. Artı olarak da 3000 TLye kadar maaş alanlara 350 TL, 3000 TL-4000 TL arası maaş alanlara 250 TL, 4000 TL-5000 TL maaş alanlara 150 TL, üzerinde maaş alanlara da 100 TLlik iyileştirme farkları verilecek.Merinostaki toplu is sözleşmesi, Bursa Kültür A.Ş. ve Burbak çalışanlarını da kapsadı. Bu kurumların sözleşmeleri, belediye işçileri kapsamında değerlendirilerek imzalandı. Törende, Binted çalışanlarının mesai saatlerinin Pazartesi gününden itibaren kadrolu çalışanlarla aynı seviyeye çekilmesi kararı da açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, varılan mutabakatın hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Enflasyon oranlarını göz önüne aldıklarını ve toplu sözleşme görüşmelerinde kanun el verdiği ölçüde çalışan haklarının korunması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, Burada 766 kadrolu işçimizin toplu iş sözleşmesi ile ilgili bir araya geldik. 15 Mart 2019dan 14 Mart 2021e kadar. Attığımız imzalarla birlikte, en düşük taban ücret yevmiyesi 103 TLden 115 TLye çıkartıldı. Sosyal yardımlarla birlikte işçi maaşlarında 2 yılda yüzde 41lere varan bir zam söz konusu diye konuştu.

Konuşmasında asgari ücretin 2 bin 20 TLye çıktığı ortamda en düşük Bintedli maaşının 2 bin 692 TL olduğuna da değinen Başkan Aktaş, Bununla ilgili düzenleme yapmamız kaçınılmazdı. Kanun, Yüzde. 4 artı 4 diyor. Başka bir şey demiyor. Bununla ilgili revizyona gittik ve yaptığımız incelemeler sonucunda Bintedli çalışanlarımızın durumunu dünkü toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisine getirdik. En düşük maaşta 350 TL olmak üzere aşağıya doğru seyyanen artışı da bu ayki maaşlara yansıtacağız şeklinde konuştu.

İŞÇİ ÇIKARMA YOK, İŞÇİ ALIMI VAR

Başkan Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Bursaya hizmet etmek ve insanların yüzündeki tebessümü daha da artırabilmek noktasında sorumluluk almanın kendisi için büyük onur ve şeref olduğunu dile getirdi. Her zaman bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirten Başkan Aktaş, Yalnız başıma hiçim. Yanımda, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 11 bin 600 kişilik siz değerli mesai arkadaşlarım var. Seçimden sonra seçilirse, 2000-3000 kişiyi işten atacak diyorlar. Burada bir kez daha altını çizerek vurguluyorum. Seçimden sonra adam çıkarmadığım gibi aksine adam alacağım. Bunu herkes görecek ifadelerini kullandı. Bursanın talihini değiştirmek adına yemin ettiğini, Allaha söz verdiğini kaydeden Başkan Aktaş, Cenab-ı Hak, inşallah bu çatı altında bu kutlu şehre hizmet etmeyi bana nasip etsin. Tarihin orta sayfasına not düşmekten, baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmaktan başka hiçbir hesabım ve kitabım yok. Gizli hiçbir ajandam yok açıklamasında bulundu.

Bir Yorum

  1. Kocaeli buyuk sehiri belediyesi iscisine neden zam verilmiyor acaba sayin yetkiliker??

  2. Keşke Türkiye geneli olsada bizde adam gibi maaş alsak..2100 e talim..

  3. Kamuda çalışan işçiler içinde geçerli mi bu zam yoksa sadece beledilerimi kapsıyor acilen cvp verebilir misiniz..

  4. Ümraniye belediyesi ne zaman toplu sözleşmeye imza atıcak

  5. Niye tüm tasrondan kadroya geçen işçilere verilmiyor niye ayrım yapılıyor

  6. Kesinlikle ilk geçenlere vermezler bizde oy vermeyiz olur biter

  7. Hastanelerdeki kadrolu insanlar ne olacak güvenlik temizlik vs

  8. Neden bütün Taşeronlar için toplu iş sözleşmesi imzalanmıyor belediyelerde zam varda neden diğer devlet dairelerinde zam yok milli eğitimde 2 ay çıkarma söz konusu şuan gündemde biz burdayız herşeyi görüyoruz sandığa gidecek biziz unutmasınlar onuda hatırlatmak isteriz işçiler olarak. Eziyorlar bizi herkes bunu bilsin.

  9. Kocaeli büyükşehir belediyesine neden gelmiyo bu sendikacılar ayrımcılık mı var

  10. belediyelerin uyeleri belliki onlara yetiyor..

  11. Neden herkeze değil de sadece iki şehir de anlamadım ayrım yapmayın sözleşme yapılacaksa hepimize yapılmalı

  12. Sağlık bakanlığına sesleniyorum seçimden önce bizede yokmu taşeron işçileri zammı……

  13. Sadece o belediye alacak keşke diğer belediyeler de olsa :(

  14. antakya belediyesinde de sözleşme yapılacakmı taşorondan kadroya gecen işçiler için

  15. Niye sadece belediyeler alıyor hastanede çalışanlar kamu personeli değilmi

  16. Diyarbakır büyükşehir belediyesi, çalışanları çok mağdur ediyor. Zannımca bunu hükumeti karalamak adına kasıtlı yapıyor, işçileri dolaylı kışkırtıp bezdiriyor. Hiç bir hak işçiye verilmedi. Hiç bir hak.

  17. Evet Öğretmenle temizlik personeli aynı maaşı alacak.. :))

  18. Adamlar hakkımız olanı vermiyorlar nasıl zam verecekler

  19. Bizim yol yemek parası verilmiyor neden açıklama istiyoruz lütfen.

  20. Sadece belediye işçileri için yapılır zaten bu zamlar hastane de çalışanları insan değil kadroya aldık diye övünürler 2200tl cok bile hastane çalışanlarına birde yol parası icinde bu paranın