Gündem

Kadroya Geçiş İçin Hazırlanan Taşeron İşçiler İçin Başvuru Süreci Sona Eriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın uzun süren ortak çalışması sonucu kamu kurumlarında işçi olarak çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin bir düzenlemeye göre, işçilerin kadroya alınması için yapmaları gereken başvuru süreci sona eriyor. İşçiler kadroya geçişlerini tamamlamaları için başvurularını en geç 11 Ocak tarihine kadar yapmaları gerekiyor.

TAŞERON İŞÇİLERİN BAŞVURU SÜRECİ DOLUYOR

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin hazırlanan düzenleme iki bakanlığı aylar süren çalışmaları sonucunda tamamlanmıştı. Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu ortaya çıktı. Söz konusu düzenlemeye ilişkin önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti grup toplantısında detayları açıklamış ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu düzenleme ile ilgili tüm detayları kamuoyu ile paylaşmıştı.

Yaklaşık 850 bin taşeron işçisini ilgilendiren düzenleme, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’de yer almış ve resmiyet kazanmıştı. KHK’da yer alan düzenlemeye göre, belirlenen kurumlarda ve pozisyonlarda çalışan taşeron işçilerinin kadroya geçişleri sağlanacak. 

11 OCAK SON GÜN

Taşeron işçilerinin kadroya geçişleri için hazırlanan düzenlemede işçilerin kadroya geçiş için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yurdun dört bir yanında kadroya geçme şartlarını karşılayan binlerce taşeron işçisi kadroya geçiş için başvurularını 2 Ocak tarihinden itibaren yapmaya başladılar. İşçiler kadroya geçiş düzenlemesinde yer alan maddelere göre başvurularını 11 Ocak tarihine kadar ilgili birimlere istenen evraklar ile yapmaları gerekecek. Eğer işçiler belirtilen süreler içerisinde kadroya geçiş için başvuruda bulunmazlarsa hükümet tarafından verilen kadroya geçiş hakkı yanacak. 

BAŞVURULARIN ARDINDAN SINAV YAPILACAK

Binlerce işçi tarafından yapılacak kadroya geçiş başvurularının tamamlanmasının ardından, 20 Ocak tarihine kadar hak sahipleri ilan edilecek. Bu sürecin ardından itirazda bulunan adayların itirazları değerlendirilecek ve kesin listeler 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında yayınlanacak. Kadroya geçiş hakkı kazanan adayların listesinin son halinin yayımlanmasının ardından kadroya geçiş için hak kazanan adaylara bir sınav uygulanacak. 27-31 Mart tarihlerinde yapılması planlanan sınavın sonrasında işçiler kadroya geçirilecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. kit ler içinde bulunan kurumumuza vakıfbanka başvurumuzu yaptık belli bir sayıda olumlu bir sonuç bekliyoruz en azından başvuru süresi içinde işlemlerimizi gerçekleştirdik.