Gündem

Kahraman Şehitlerimiz İçin Tören Düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ile Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Basri Tek ve Hasan Kahraman için tören düzenlendi. 


70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi. 

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, yaptığı konuşmasında, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehidin toprağa verildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin(TSK) ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal tarafından okunan dua sonrasında, şehit Yıldırım’ın naaşı Ankara’ya, şehit Tek’in cenazesi Afyonkarahisar’a, şehit Kahraman’ın naaşı ise Eskişehir’e uğurlandı.

Düzenlenen törene şehitlerle aynı saldırıda yaralanan silah arkadaşları da katıldı. Törene ayrıca Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda Yıldırım, Tek ve Kahraman şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

AA
Kamupersoneli.net | Ankara