Gündem

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan, ÖSYM'nin 15 Dakika Kuralı Açıklaması

Kurallar Temel Hak ve Özgürlüklerin Önüne Engel Koymamalı

Malkoç, 12 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) adaylara 15 dakika önce sınav binalarında bulunma zorunluluğu getirilmesi nedeniyle mağduriyetlerin oluştuğuna ilişkin soru üzerine, “İdare kural koymakta haklıdır. Buna kimsenin bir şey söylemesi söz konusu değil. Yalnız kamu gücünü kullanan idareci arkadaşlar, kuralları koyarken temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymamalı, kısıtlama getirmemelidir.” diye konuştu.

Eğitim ve Öğretim Hakkının Temel haklar Arasında Olduğunu arasında olduğunu açıklamasına ekleyen Malkoç;

“Sınava girecek olan yavrularımız, ‘Sınav saat 10.00’da diyorlar, biz sınav saatine 14 dakika kala geldik, sınava giremedik. Bu, bir hak kaybıdır.’ diyorlar ve müracaatlarını yaptılar. Gerekli incelemeler yapılıyor. ÖSYM ile ilgili yazışmalar oldu.

Bu arada sınav sonuçları açıklandı. Önümüzde de yeni müracaatlar alınacak. Biz, idareden cevabın hızlanması için gerekli görüşmeleri, temasları yaptık. İdareden istediğimiz belgeler, bilgiler geldiğinde de kararı en kısa zamanda hukuka uygun bir şekilde açıklayacağız.” dedi.

Malkoç, sınava gitmediği halde “Hakkım ziyan oldu.” diyenler de olabileceğini, bu ayrımın iyi yapılması gerektiğini kaydeden Malkoç, yetkilileri de bu konuda uyardı.

Kamupersoneli.net