Gündem

Kamu çalışanlarına tek kanal izleme dayatması!.. Skandal tv kanalı Yasağı!..

Şeker Fabrikalarında kamu çalışanlarına tek kanal izleme dayatması gündem oldu.  ‘Skandal tv kanalı Yasağı’ gereği TRT dışında tv izlenmesi yasak!…

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Özelleştirme İdaresi’ne bağlı) bir kamu kuruluşu. Çeşitli şeker fabrikalarının sahibi, Türkiye’nin bu alanda uyguladığı şeker politikalarının sorumlusu. Bu kuruluşun bütün çalışanlarına bir genelge gönderildi. Genel Müdür ve yönetim kurulu üyesi Ergün Yılmaz imzasıyla gönderilen genelgede çalışanların “Tasarrufa uyması” öngörülüyor. Cumhurbaşkanlığı öyle istemiş.

Ancak yazının sonuna doğru genelgemiz iyice renkleniyor ve çalışanların TRT dışındaki televizyon kanallarını izlemelerine yasak getiriliyor:

..2019 yılında her türlü gereksiz aboneliklerin iptal edilmesi, TV’lerin kaldırılması, kablo tv aboneliklerinin iptal edilerek uydu alıcısı sistemine geçilmesi, yalnızca TRT haber kanalının/kanallarının izlenebilmesine yönelik sistem ayarlamasına gidilmesi esas olacaktır. Bilginize sunar, gereğini rica ederim.”

“Her şeyi görmüş duymuştuk ama televizyon izlemeye yasak getirildiğine ilk kez tanık oluyoruz” diye yazan Çölaşan, “Bunun anlamı nedir? Gayet açıktır. Sistem ayarlamaları öyle yapılacak ki çalışanlar sadece iktidarın borazanı olan TRT’yi izleyebilecek! Kamu kurumlarında particilik işte bu boyutlara varmış durumda” diye devam etti. 

Kamu çalışanlarına tek kanal izleme dayatması!.. Skandal tv kanalı Yasağı!..