Gündem

Kamudan İhraç Edilen 101 Bin Kişiye Özel Güvenlik Olma Yolu Kapatıldı !

Darbe girişiminin ardından kamu görevinden ihraç edilen personele özel güvenlik olma yolu kapatıldı. Kamu görevinden ihraç edilen 101 bin 639 kişinin ismi Özel Güvenlik Bilgi sistemine kaydedildi. Böylelikle kamudan ihraç edilip özel güvenlik olmak için başvuru yapanlar sistem tarafından otomatik olarak reddedilecek.

15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından FETÖ’cülerin kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenme çalışmaları devam ediyor. Yenişafak’tan Haluk Karakaya’nın aktardıklarına göre özel güvenliklere yönelik çalışmalar da sürüyor. FETÖ ile mücadele kapsamında 54 özel güvenlik şirketi kapatıldı ve bin 684 kişinin özel güvenlik çalışma izni de iptal edildi. 

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

2017 yılında 280 güvenlik şirketi, 420 özel güvenlik eğitimi veren kurum ve 16 bin kişinin özel güvenlik izni incelendi. Bilindiği gibi Türkiye’de 283 bin 171 özel güvenlik bulunuyor. Bu güvenlikçiler için de incelemeler hala devam ediyor. 

İHRAÇ EDİLENLER ÖZEL GÜVENLİK OLAMAYACAK

Bunun yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnamelerle binlerce kişi kamu görevinden uzaklaştırıldı. Kamu görevinden uzaklaştırılan personele özel güvenlik olma yolu kapandı. Çıkarılan KHK’larla kamu görevinden ihraç edilenler artık özel güvenlik olamayacak.

SİSTEM OTOMATİK REDDEDECEK

Bu kişilerin isimleri Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı bünyesinde olan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi’ndeki kimlik modülüne ekendi. Söz konusu modüle kamudaki görevinden ihraç edilen 101 bin 639 kişinin ismi eklendi. Eğer bu kişiler özel güvenlik olmak isterlerse başvuruları sistem tarafından reddedilecek.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bari bizi alsınlar özel güvenlikçiler çok eziliyo ve hak ettiği parayı alamıyor kimse sesimize kulak vermiyor