Gündem

Kamuya Personel Alımlarıyla İlgili Son Dakika Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TRT Haber’e katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Programda Bakan Müezzinoğlu şu cevapları verdi;

Kamudan İhraç Edilen Personel Emekli Olabilecek Mi ? 

Kamudan ihraç olan personellere emeklilik ve tazminat gibi yasal haklar veriyoruz. Tutuklanmış veya ihraç edilmişse emeklilik hakkında varsa bu hakkı veriyoruz. İhraç gerekçesine göre hakları neyse odur. 

Kamuya Personel Alımları Durdu Mu ? 

Kamuda personel alımları hiçbir zaman durmaz. Ancak pasif memurları değerlendirmemiz gerekiyor. 2017 yılında hangi bakanlığın ne kadar personele ihtiyacı var reelize ediyoruz. Pasif durumda olan memur personel var. Bu personellerin pasif durması devlet ve millet adına yazık. Söz konusu personelleri nasıl değerlendiririz bakmamız gerekiyor. Bir süre el freni çekiyoruz. Bakanlıklardaki pasif memur personelleri değerlendireceğiz. Kamuya alım konusunda en çok personel alımını Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yapacaktır. Önümüzdeki dönemlerde kamuya personel alımlarında biraz cimri olacağız. 

Promosyon Konusu Netleşti Mi ?

Emeklilerimiz şunu bilsinler hakkettiklerinin üzerinde dönüş yapmaya çalışıyoruz. 

Emekli Olmakta Yaşa Takılanlar Ne Yapacaklar ?

Emeklilikte yaşa takılanlar, yaşa takılmaya devam edecekler. 48 yaşındaki birine yaşa takılma emekli edelim diye bir şey olamaz. 

Kamu Personel Rejimi Hakkında Çalışmalar Nasıl ?

Birçok kesim konuya benim kazanımım ne gözüyle bakıyor. Türkiye’nin kamu personelinde ciddi hantal bir yapısı oluşmuş. Güçlü bir reform için güçlü bir irade gerekiyor. Temel sorunlardan biri olan bu konuyu gündemden çıkartmak istiyoruz. Taşeron konusu ile ilgili olarak da Başbakana önümüzdeki dönemde bir çalışma götüreceğiz. 

Kıdem Tazminatında Son Durum Nedir ?

Çalışmalarımız devam ediyor. Kesinlikle karşıyız diyen sendikalarımız var. Konu hakkında bütün görüşleri değerlendiriyoruz. Ortak noktayı yakalamaya çalışıyoruz. Burada önemli olan çalışanın hakları korunsun ama iş verende hesabını bilsin. Hakkaniyetli bir sistem için çalışıyoruz ama kolay değil. 

Kamupersoneli.net / Ankara

Bir Yorum

  1. Kıdem tazminatı konusunda bir işçi olarak çalışmaları sonuna kadar desdekliyoruz inşAllah işçinin yüzünü güldüren bır sonuç almanız dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim

  2. Kamuya personel alımlarında meslek lisesi ve mesleki yüksekokullardan mezun olanlara öncelik verilmesi gerekiyor. Çünkü yıllardır büyük bir mağduriyet yaşayan ve hayalleri en çok yarım kalan meslek lisesi çıkışlıların mutlaka kamuda desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü işsizler grubunun çoğu onlardandır.

  3. Öncelikle sayın bakanımızın yaptığı açıklamaya saygılarımı iletir başarılarının devamını dilerim.Benim istediğim meslek çıkışlı mezunların kamuda bir cok alanda yer alması şu devire bakılırsa nitelikli eleman bulmak zor özel sektörde kendini ispat eden bir meslek çıkışlı mezunların kamuda yer almasını talep ediyorum saygılar

  4. bizim bölümün atamalarini da istiyor temenni ediyoruz yillardir atama olmuyor sağlık kurumlari işletmeciliği

  5. Bende meslek lisesi mezunu olanlara daha çok is imkanı verilsin istiyorum Hayirli çalışmalar