Gündem

Kamyoncular TEM Otoyolunu Trafiğe Kapattılar

Kamyoncular TEM Otoyolunu Trafiğe Kapattılar

Zorunlu trafik sigortasının yüksek ücreti, geçişlerde ödenen yüksek fiyatlar ve hafriyat döküm alanlarının yetersizliği gibi konularda şikayetlerini ilgi mevkilere ulaştıramadıklarını söyleyen kamyoncular; yaklaşık 500 kamyonla TEM Otoyolunu kapattılar. Trafiği bir anda yavaşlattılar. Trafikte uzun kuyruklar oluştu ve daha sonrasında tamamen kilitlendi. 

İnsan Gibi Çalışıp Yaşamak Bizimde Hakkımız

Eyleme katılan kamyonculardan birinin kamyonuna yazdığı yazı görenleri şoke etti. İnsan gibi çalışıp yaşamak bizimde hakkımız pankartını kamyonuna asan kamyoncu, gözleri üstüne çevirmeyi başardı. Gündemde şoke etkisi yaratan haber, tüm platformlarda gösterildi.

Kamyoncular TEM Otoyolunu Trafiğe Kapattılar. Zorunlu trafik sigortası, yol geçiş ücretleri, gerekli hafriyat boşaltma alanlarının olmayışına tepki gösteren kamyoncular; ayrıca bazı yollarında kendilerine yasak olması nedeniyle çok problemler yaşadıklarını dile getirdiler. Kamyoncuların trafik akışına izin vermesiyle trafik sonunda sakinliğine kavuştu. Ancak kuyruklar saatler boyu etkisini göstermeye devam etti.

Zorunlu Trafik Sigortasına Düzenleme Gelebilir

Zorunlu trafik sigortasındaki fazla prim fiyatları ve uygulanan fahiş fiyatlar nedeniyle daha önce tepkilerini dile getiren UND, konuyla alakalı devletten bir el uzatmasını beklediklerini söylemiş, bir çok işletme ve insanın da bu noktada ciddi mağduriyetler yaşadığını dile getirmişti. Konuyla alakalı torba yasa içerisinde de zorunlu trafik sigortası primlerine yönelik bir madde de bulunuyor. Ancak önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak olan bu durum için, şuanlık bir gelişme kaydedilmiş durumda değil.

kamupersoneli.net