Gündem

Karadeniz'de çıkan yangınların nedeni merak konusu oldu! İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

Karadeniz’de son günlerde art arda çıkan yangınlar korkuya neden olmuştu.

Trabzon’da 10 ilçede 22 farklı noktada çıkan yangınlar hakkında İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

YANGINLARI ALÇAK TERÖRİSTLER ÇIKARMIŞ

Türk silahlı Kuvvetleri tarafından darbe üstüne darbe yiyen alçak terör örgütü PKK yapacak bir şeyi kalmayınca ormanları ateşe vermeye başladı.

Trabzon’da başlayan ve Giresun, Ordu, Rize ve Artvin’e yayılan onlarca noktada çıkan ve 6 evin hasar gördüğü orman yangınlarını PKK üstlendi. Trabzon’da 22 ayrı noktada ormanlık alanı PKK’lı teröristler ateşe verdiği ortaya çıktı.

Kendilerine “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” diyen PKK’lı grup Trabzon’un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdik açıklaması yaptı. Türkiye’ye karşı alçak ifadeler kullanılan açıklamada çok sayıda evin tahrip edildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÇIKAN YANGINLARIN NEDENİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından Karadeniz’de farklı noktalarda çıkan yangınlar hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili takip ve araştırmalar ilgili kurumlar, Bakanlığımız ve valiliklerimiz kanalıyla devamlı sürdürülmektedir, bugüne kadar terör ve sabotaj nedeniyle çıkan bir yangın olduğuna dair bulguya rastlanmamıştır. Bölücü terör örgütünce bu tür üstlenmelerin propaganda amaçlı yapıldığı bilinmektedir. Bu konuda herhangi bir tespit yapıldığında gerekli bilgilendirmeler resmi kanallarca kamuoyuna duyurulmaktadır, bunun dışındaki açıklamalara itibar edilmemelidir.”