Gündem

Kararları peş peşe açıkladılar! 6 ilden karantina haberleri geldi! Bazı bölgelere giriş çıkışlar ikinci bir karara kadar durduruldu!

Artan koronavirüs vakaları karantina uygulamalarının başlamasına sebep oldu. Bugün gelen bilgiye göre 6 ilimizin çeşitli adreslerinde karantina uygulaması başladı. Karantinaya alınan adresler haberimizde mevcut

ADIYAMAN

Karantinaya alınan illerimizden biri Adıyaman. Gelen bilgiye göre Adıyaman’daki 37 adres karantina altına alındı. Açıklama Adıyaman Valiliği tarafından yapıldı. Çeşitli mahallelerde 37 evde karantina uygulaması başladı.

BALIKESİR

Balıkesir’deki bir mahallede de karantina uygulaması başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Valilik, “Vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen yerleşim yeri İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştır” ifadesini kullandı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, karantina uygulamasına ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Yazılı açıklama yapan valilik, Torul ilçesinin Budak Köyü Dikmeler Mahallesi’nde vazı adresler karantina uygulaması başladı. Karar dün saat 18.00’den itibaren uygulanmaya başladı.

Kararları peş peşe açıkladılar! 6 ilden karantina haberleri geldi! Bazı bölgelere giriş çıkışlar ikinci bir karara kadar durduruldu!

HAKKARİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bağlı bir köyde de karantina uygulaması başladı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Yürekli köyünde, bazı vatandaşların korona virüs testleri pozitif çıktı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köydeki vatandaşların salgından korunması amacıyla Yürekli köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi” ifadesi kaydedildi.

MALATYA

Malatya’da bulunan bir mahalle de salgın sebebiyle karantina altına alındı. Hekimhan ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde çıkan pozitif vakalar sebebiyle, karantina uygulaması başladı.

KARS

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı olan bir köyde de karantina uygulaması başladı. Karantina uygulamasının devam ettiği köyde giriş ve çıkışlar yasaklandı.