Gündem

Kaymakamlık Sınavı Kapsamında FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı Var

2012 kaymakamlık yazılı sınav sorularının FETÖ/PDY mensuplarınca sızdırılması ve usulsüzlük iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir karar verildi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu bağlamda gözaltına alınan kişi sayısı 107’ye yükseldi.

GÖZALTI SAYISI 107 OLDU

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 24 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 107’ye çıktı.

83 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

2012 yılı kaymakamlık yazılı sınav sorularının FETÖ/PDY mensuplarınca sınavdan önce ele geçirilerek sızdırılması ve usulsüzlük iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 165 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bu karar kapsamında geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyon ile 83 kişi gözaltına alınmıştı.

Örgüte bağlı evlerde soruları aldıklarını bildiren itirafçıların, sınavda da aynı soruların çıktığını belirttiği, bu kişilere örgüt evlerinde takım elbise giydirilerek işe alım mülakatı provası yapıldığı, mülakatta çıkacak soruların burada kendilerine verildiği itirafçıların beyanları ve yapılan çalışmalar ile tespit edilmişti.