Gündem

Kefil Bulamayan Taşeron İşçi Kadroya Alınmayacak

3 KEFİL OLMASI GEREKİYOR

Taşerona kadro başvurularının başlamasının ardından kadro işlemleri detaylar belli olmaya başladı. 

Buna göre taşeron işçilerin kadroya geçebilmeleri için 3 kefil bulmaları gerekiyor. Bulunan bu kefiller taşeron işçilerin güvenlik soruşturmasında işçiye kefil olacak. Bunun yanı sıra işçiler idareye karşı feragatname verecekler ve bunun ardından sınava alınacaklar.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDAN GEÇECEK

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerine ilişkin başvuru süreci 2 Ocak 2018 tarihi itibari ile başladı. Milliyet Gazetesinin aktardıklarına göre taşeron işçilerin dolduracakları güvenlik soruşturması formunda üç kefil göstermekte gerekiyor. Bu başvuru formu ve hak feragatnamesi ile çalıştıkları kuruma başvuru yapan taşeron işçiler yazılı ve sözlü sınavdan geçtikleri takdirde kadroya alınacaktır.

BAŞVURULAR 11 OCAK’A KADAR

Taşeron işçiler kadro başvurularını 11 Ocak 2018 tarihine kadar bağlı bulundukları idarelere yapacaklardır. Bunun ardından 12 Ocak 2018 ile 20 Şubat 2018 tarihleri arasında taşeron işçilerden alınan başvurular incelenecek. Değerlendireme bittikten sonra hak sahipleri ilan edilecektir. Bunun ardından ise 21 – 23 Şubat 2018 tarihleri arasında taşeron işçilerin itirazları alınacak. Saha sonra taşerona kadro hakkında kesin listeler ise 24 Şubat 2018 ile 2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. 

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ EDEBİLECEKLER

Binlerce taşeron işçinin merak ettiği sınav ise taşeron işçinin kendi kurumu tarafından 3 – 22 Mart 2018 tarihleri arasında uygulanacak. Geçekleştirilen sınavda başarısız bulunan taşeron işçiler 23 – 26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav sonuçlarına itirazda bulunabilecek.

SINAV SORULARI NASIL OLACAK

Taşerona kadro konusunda hak sahiplerinin kadrolu olarak istihdam edilmesindeki son tarih 2 Nisan 2018 olacak. Söz konusu sınavda kadroya geçebilmeleri için işçilerin en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Sorular çalışanların çalışmakta oldukları görevleri hakkında ve eğitim düzeylerine uygun bir şekilde olacak. 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile taşeron olarak çalışan işçiler kadro hakkına sahip olacaklardır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. kefilden kastedilen referans mı hani şu taşeron olarak işe alım sürecindeki dayılar mı

  2. Taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatani görevi için askerlik icin tüm hakları saklı kalmak kaydıyla tazminatı almadan 2015 agustos ayi ve 2016 agustos ayi arasında askerlik yapanlarda bu vatan evladı ekmeklerini işlerini askerlik icin biraktilar ve işlerine dönemediler askere gitmekle hatamı ettiler bu çocuklarımız askerlik icin işinden ayrıldılar bunları da göz önünde bulundurun

  3. taşeronlara kadro taşeron bile olarak işe giremeyen ünivers mezunları ne olacak soruyorum bakana herkezin hakkı taşeron olmak taşerona kadro değil

  4. “Sayın Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu şartsız, koşulsuz herkesi kadroya aldık ve hiçbir taşeronu dışarıda bırakmadık demişti. Ancak bizler senelerdir kamuda Sağlık Bakanlığı ( Aile Hekimliğinde ) hizmet verdiğimiz halde ve sadece bir maddeyi kapsamayıp bütün maddelere uygun olduğumuz halde bizleri kadroya almadıkları gibi taşeron dahi görmediler. Kurumların içinde bir kısmını kadroya alıp bir kısmını almamak çalışanlar arasında ayrım yapmak iktidar sahiplerine yakışmıyor. Bu problemin bir an evvel çözülmesini ve hakkımız olan kadronun verilmesini talep ediyoruz…Saygılar…..