Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu :" Biz OHAL'e Karşı Çıktık…"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu :” Demokrasinin bütün unsurlarının olduğu bünyeye darbe virüsü girmez, bünye zayıfladıkça virüsler egemen olur. 15 Temmuz’da yaşadığımız olay demokrasisi zayıf düşmüş bir bünyeye fethedeceği bir virüsün girmiş olmasıdır. Bunları hiç kimsenin unutmaması gerekir.

BİZ OHAL’E KARŞI ÇIKTIK

Peki darbe girişimim oldu 4 siyasi parti de dahil herkes karşı çıktı. Bundan siyasetçiler olarak gerekli dersi çıkardık mı? Bir musibet bin nasihattan evladır. Madem musibet ile karşılaştık acaba bin nasihattan evla olan süreci başlatabilecek miyiz? Dediler ki ‘ Biz mücadele edeceğiz’ sayın Binali Yıldırım OHAL’in görüşüldüğü gün beni telefonla aradı  ‘OHAL tasarısına destek vermemizi istedi’ , kendisine sizi anlıyoruz demokrasiyi paylaşacak bir partiye ihtiyaç var dedik. Biz OHAL’e karşı çıktık. Neden? Çünkü 4 siyasi parti darbeye karşıydı, 4 siyasi parti darbe karşıtlığını bildiri ile hayata geçirdi. Bu bildiri BM’ye gönderildi. Madem ki böyle bir ortam var  , madem ki bunlar yargılanacak, bunlardan arınılacak , o zaman her türlü yasal düzenleme yapılabilirdi. Neye ihtiyaçları varsa bu partiler onu karşılayabilrdi.

SURİYE KONUSUNDA KİMSEYE DANIŞMADILAR

Biz bunu yapmayacağız dediler parlementodan OHAL’i geçirdiler. Tek başına davranmanın , ortak aklı kullanmamanın sonuçları ağırdır. Suriye konusunda hiç kimseye danışmadılar. Biz istediğimiz gibi yapar , yönlendiririz dediler. 3 ,5 Milyon Suriye’li topraklarımızda, yüzbinlerce çoluk çocuk , genç kadın hayatını kaybetti.”

KAMUPERSONELİ.NET  – ANKARA