Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu İlk Kez Anlatıyor…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Artvin’de saldırıya uğradı. Saldırıdan sonra ilk kez canlı yayında ve yaşadıklarını anlatıyor.

Kılıçdaroğlu yapılan saldırı ile ilgili şunları söyledi: “PKK, ‘anamuhalefet partisinin liderinin, bir suikaste kurban gitmesi Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır’ diye düşünmüş olabilir.


“Konvoyla Şavşat’tan yola çıktık. Dar bir vadidien giderken araçlar durdu. Araçlardan güvenlik görevlileri çıktılar. Birdenbire silahlar patladı. Bir vadinin ortasındaydık. Yüksek tepeler vardı. O an bize PKK ile çatışma olduğu söylendi. Arkada bulunan ambulans öne geçti. Sorduğumuzda bir askerin yaralı olduğunu söylediler.

Sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma ilerde bir roketatar ile saldırı olabileceğini ve oraya ateş ettiğini söyledi. Orada olmamızın riskli olduğu söylendi. Jandarma’ya ait zırhlı bir araç geldi. Zırhlı araç içinde Karayolları binasına gittik. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı aradı. Efkan Ala her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Daha sonra HDP de dahil tüm partilerin genel başkanları aradı. Selahattin Demirtaş Güney Afrika’da bulunduğunu belirtip geçmiş olsun dileğini iletti.

Biz saldırganları görmedik ama silah seslerini duyduk. Bize bu yolun riskli olduğu söylenmedi. Bir süre sonra Efkan Ala aradı. Helikopter verileceğini söyledi. Helikopterle Ardanuç’a gidip miting yaptık. Oradan Artvin programımız vardı. Ancak saat geç olduğu için bunu iptal ettik. Trabzon’a gitmek istedik ancak hava koşulları nedeniyle Erzurum’a gidebileceğimiz söylendi.

15 Temmuz sonrası beni suikast yapabilecekleri konusunda uyarmışlardı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’ndan arandık. Koruma sayısı arttırıldı. Ardanuç’a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. Ülkemizin daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ama bunu içine sindiremeyenler olabilir.

PKK, ‘anamuhalefet partisinin liderinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır’ diye düşünmüş olabilir. Biz sadece İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi aldık. MİT ve Hakan Fidan’la görüşmemiz olmadı. PKK, Türkiye’nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil.

Türkiye’de bütün kesimler biraraya geldi. Bundan rahatsızlık duymuş olabilir. Türkiye’nin bunları aşması lazım. HDP lideri Selahattin Demirtaş beni aradığında ‘Terörü lanetliyoruz’ diye bir cümle kullandı. Bu değerlidir. Teröre tavır konusunda açıklamalarıyla biraz daha net tavır takınması, biraz daha güçlü söylemler kullanması daha iyi olur.

HDP’nin dışlanması doğru değil. Devletin zirvesiyle Cumhurbaşkanığı Sarayı’nda yaptığımız görüşmede bu fikri dile getirdim. İlk görüşmede darbe karşıtı bildiride 4 partinin imzaladığını söyledim. HDP’nin de burada olması gerektiğini söyledim. Ancak izin verirseniz bana verilen yanıtı söylemeyeyim. Bunu Başbakan’a da ifade etti. HDP’nin de bu sürece dahil edilmesi gerektiğini söylemiştim.

Başbakan, Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini söylemişti. Yenikapı mitingine sadece TBMM’de grubu olan partileri değil bütün partiler davet edilmeliydi. Ortak paydamız Türkiye ve darbeye karşıtlığı. Onların çağrılmaması bazı partiler birlikte bazıları ayrı gibi bir durum ortaya çıkıyor.”

Kamupersoneli.net