Gündem

Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?

Lamborghini’si ile Meclis’e gelmesi büyük olay olan başarılı motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun meclisteki odasında danışmanlarına karşı ayağını uzatarak ’emirerlerim’ başlığı ile fotoğraf paylaşması gündem olmuştu.

Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?

Bu fotoğraf üzerine Sofuoğlu’na büyük tepki yükseldi. Öyle ki kendi partisinin grup başkanvekili Bülent Turan da ‘umarım tekrarı olmaz’ yorumunu yaptı.

Sofuoğlu fotoğrafın ardından ‘siyasete espri katmak istedim’ yorumunda bulunmuştu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında Sofuoğlu’nun masasındaki Louis Vuitton çantaya dikkat çekti.

Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?

Sözcü gazetesi, masadaki o çantanın bir saat kabı olduğunu içinin üç tane saat aldığını ve Louis Vuitton’ın resmi internet sitesinde fiyatının 500 pound yani 3.350 TL olduğunu tespit etti.

Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?

22 Mayıs 2018 tarihinde milletvekili adayı olan Sofuoğlu o tarihten önce bir adaylık başvurusu yapmayı düşünmediğini söylemişti. Sofuoğlu,”Dün Cumhurbaşkanımızla yaptığımız telefon görüşmesinden sonra benim bir adaylık başvurum yoktu, ilk önce onu yetiştirdim. Birkaç saat sonra ismimi listelerde görmem ve bugün ki erkenden koşturmacaların başlaması tabi hızlı gelişiyor benim için” diye konuşmuştu.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIM

Sofuoğlu sözlerine şöyle devam etmişti: Bana böyle görev yüklendiği için de kendimi sorumlu hissediyorum çünkü bugüne kadar yapmış olduğum her şeyde elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışmışımdır. Tabii ki bu yüklenen görevde de inşallah elimden geleni yapacağım. Allah’ın izniyle de başta memleketim Sakarya olmak üzere ülkemize faydalı işler yapmak için hep uğraşacağız. Dünyanın her bir yerini gezdim 20 yıl boyunca çok şeyler, çok yerler gördük. İnşallah kazandığımız o tecrübeleri buradaki teşkilatlardaki büyüklerimizin desteğiyle de inşallah memleketimize, ülkemize faydalı olmak için kullanacağım. Daha yolun başındayım, öğrenecek çok şeyim var, hakkımızda hayırlısı olur inşallah. İnşallah faydalı işler yapmayı Rabbim bize nasip eder.

Kenan Sofuoğlu’nun ’emir erim’ dediği danışman konuştu…

AKP Milletvekili Kenan Sofuoğlu, geçen hafta içinde sosyal medya hesabından TBMM’deki danışmanlarıyla makam odasında çektirdiği fotoğrafı yayınlamış, “emirerlerim” yazmıştı. Sofuoğlu’nun kendisini makam odasında çektirdiği fotoğraf, hem vekilin ayakları çalışma masasına uzatmış şekilde oturması, hem de danışmanları için kullandığı “emirerlerim” ifadesi nedeniyle çok tepki görmüştü.

Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?

Sofuoğlu’nun yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği ve “espri yapmıştım” dediği fotoğrafta yer alan danışmanlarından Semih Bostanoğlu da durumu açıklamak üzere yine sosyal medya üzerinnden bir paylaşımda bulundu.Ancak danışmanın paylaşımında dile getirdiği bir iddia, Ankara’yı karıştırdı. Sofuoğlu’nun danışmanı Bostanoğlu , TBMM’de bazı vekillerin danışmanlarının maaşlarından “pay aldıklarını” öne sürdü, ancak isim vermedi. Danışmanın bu ifadesi üzerine TBMM’deki hangi vekillerin danışmanlarının maaşlarından pay aldıkları tartışılmaya başlandı.

Bostanoğlu şunları söyledi:

Meclis’teki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600 milletvekili içinden iddia ediyorum Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayri gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Diğer milletvekileri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Meclis’te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur sırf bizler için. Bu arada o şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu…Kenan Sofuoğlu neden milletvekili seçildi?