Gündem

KHK faciadır diyen Arınç’tan yeni açıklama: Sıkıntılı günlerimizi atlatacağız

KHK açıklamaları ile gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu.

KENDİ GÜVENLİĞİNİ, EMNİYETİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR

Iğdır’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan  Arınç, “Türkiye Suriye’nin kuzeyinde, bizim güneyimizde olan bölgede teröre, terörist gruplara karşı önce kendi güvenliğini, emniyetini sağlamaya çalışıyor. Şehitlerimiz var, Allah onlara rahmet etsin ama Türkiye çok güçlü bir diplomasiyle istediklerini büyük ölçüde alıyor. Her şeyi değil diyenler olabilir, her şeyi almak mümkün mü? Siyaset mümkün olanı en iyi şekilde kullanmaktır.” Dedi.

ÇOK DETAYLI OLARAK BUNLAR KONUŞULDU

“Yerine göre Amerika ile anlaşmaya varıyorsunuz yerine göre Rusya ile anlaşmaya varıyorsunuz.” Diyen Arınç, “Çünkü bu bölgeye bunlar girdiler artık. İran da Rusya da Amerika da müdahil oldu, yerine göre terörist gruplar işin içine girdiler. Çok bilinmeyenli bir denklemin içinde Türkiye kendine bir yol arıyor. Çok şükür bugün 30 kilometre derinliğinde hemen hemen 150 kilometre uzunluğunda bir bölgede. Dün de Yüksek İstişare Kurulunda çok detaylı olarak bunlar konuşuldu, Türkiye çok büyük bir diplomasi başarısı kazandı. Şimdi orada Türkiye’nin güvenliğini kalıcı tedbirlerle sağlamak noktasında çaba var” ifadelerini kullandı.

SIKINTILI GÜNLERİMİZİ ATLATACAĞIZ

Ayrıca Arınç, “Cumhurbaşkanımızın başkanlığında sıkıntılı günlerimizi atlatacağız. Şu anda dış politikamızda veya dış dünyamızda yaşananlardan belki en çok ismi geçeni Barış Pınarı Harekatı’dır.” Dedi.