Gündem

KHK İle İzdivaç Programlarına Ağır Yaptırımlar Geliyor

İzdivaç programlarına, çıkarılacak KHK kapsamında ağır yaptırımlar uygulanacak. Kural ihlali yapan yayınlara ilk 20 gün para cezası, devam edilmesi durumunda 5 gün yayın durdurma ve tekrar edilmesi halinde de 10 gün yayın durdurma cezası verilecek.

İhallerin devam etmesi halinde izdivaö programlarını yayınlayan kanallara lisans iptali yapılacak. İzdivaç programlarına ilişkin kanun teklifi hakkında Bakanlar Kurulunda görüşmeler tamamlandı. Yeni Şafak’ın haberine göre; izdivaç programlarına ilişkin şikayetler referanduma bırakılmadan çözülecek. Hükümetin konuya ilişkin yayımladığı kanun teklifi ile alınan kararlar uygulamaya koyulacak.

KHK ile getirilecek düzenlemeler ile bu tür programlara ilişkin yaptırımlar bir hayli ağırlaştırılacak ve ihlal yapan programlar kapatmaya gidilecek. Yayın yapan kuruluşa değerlendirme için belirli bir süre tanınacak. 

Yapılacak düzenleme sadece izdivaç programlarını değil gündüz kuşağında yer alan diğer bütün kadın programlarını kapsıyor. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili:  “Üzülerek izlediğimiz bir alan. Bu bizim örfümüze, geleneğimize, inançlarımıza, Türk aile yapısına, Anadolu topraklarının kültürüne uygun olmayan şeylerdir. Zaman zaman bize de ulaşan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek sözlerin, davranışların sergilendiği birtakım evlilik programları. Neymiş efendim reytingi çok yüksek ve dolayısıyla reklam gelirleri de çok yüksek. Olmaz olsun böyle reklam gelirleri. RTÜK bunları yakından takip ediyor. Bu şikayetler bize, Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa geliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir kanun hükmünde kararname (KHK) düzenlemesi ile gündeme getirebiliriz. İnşallah toplumsal bu talepleri karşılayacağız” dedi.

– RTÜK’e Şikayetler Geliyor

Evlilik programlarıyla ilgili RTÜK, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) binlerce şikayet geldi.

En fazla şikayeti alanlar ise Kanal D’de yayınlanan “Kısmetse Olur”, Star TV’de yayınlanan “Zuhal Topal’la” Show TV’de yayınlanan “Evleneceksen Gel”, ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da” ve Flash TV’deki “Dest-i İzdivaç” oldu.

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Bu izdivaçlar yüzünden toplumun ahlakı bozuldu.Ewlilik bu kadar basit bisey degil.Birbilerini Rezil etmekten başka bisey yapmıyolar .Allah ıslah etsin bunları