Gündem

Kılıçdaroğlu: "14 Yıldır yönetiyorlar memlekete istikrar mı geldi ?"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişteki her darbenin ardından siyasilerin idam edildiğini belirterek, “Bugün idam ettiğimiz için pişmanız. Adnan Menderes’in adını havaalanlarına, üniversitelere veriyoruz vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı.” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta bir otelde düzenlenen “Genişletilmiş 4. İl Başkanları” toplantısında herkesin çocuklarını, geleceğini ve güzel ülkesini düşündüğünü söyledi.

Söylenecek çok güzel sözler olduğunu ancak karamsar tablodan Türkiye’nin çıkması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hep “İstikrarlı bir Türkiye, istikrar olsun.” denildiğini, bunun da herkesin düşünmesi gereken bir kavram olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarının icraatlarını eleştirerek, halka, “Tek parti iktidarda olsun, koalisyon olmasın, bir parti ülkeyi yönetsin ve istikrar gelir.” şeklinde sözler söylendiğine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“14 yıldır yönetiyorlar, herkes elini vicdanına koysun, 14 yılda Allah aşkına bu memlekete istikrar mı geldi? Tek başına iktidarsınız. Ekonomiye bakıyorum, rakamları çıkardım, gerçekten felaket bir şey. İşsizlik, her 4 gencimizden bir tanesi işsiz. Annelerin, ailelerin en büyük kaygısı olmuş. 14 yıldır yönetiyorsunuz, işsizlik sorununu bile çözememişsiniz. İşsizlik sorunu… Üniversiteyi bitirmiş çocuk, askere gitmiş, gelmiş ama işsiz. Daha 2 gün önce gazetelerde vardı. Antep İslahiye’de, 40 tane geçici işçi alınacak, 7 ay çalışacaklar okullarda müstahdem olarak, 500 kişi başvuruyor arkadaşlar. Kim bunun sorumlusu? Maraşlı Ökkeşi mi tutacağız bu işin sorumlusu olarak? Hayır. Bu işin bir sorumlusu var arkadaşlar.”

Kılıçdaroğlu, vatandaşların borç batağında olduğunu, ay başını nasıl getireceklerini düşündüklerini savundu.

“Vatandaşların borcu arttı”

2002’de ekonomik kriz olduğu dönemde vatandaşların borcunun 6 milyar 605 milyon lira olduğunu, şimdi ise 399 milyar liraya çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ya arkadaşlar hangi ülkede yaşıyoruz. ‘İstikrar’ diyorlardı, tamam, vatandaşa dediler ki ‘Tek parti iktidar olsun.’ Vatandaş da gitti, oyunu verdi, tamam. Kardeşim tek parti iktidar olsun, oturun, bu memlekete huzuru getirin. Bu memlekete barışı getirin, bu memlekete kardeşliği getirin. Bu memlekette hepimiz birlikte yaşayalım. Vatandaş görevini yaptı, görevi yapmayanlar iktidardakilerdir, sorun orada.”

Son 8 yılda vatandaşların tefeciler hariç bankalara 251 milyar lira borç ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, söylenenlerin aksine vatandaşların faiz kıskacından ve işkencesinden kurtulamadığını savundu.

Terör örgütlerine de değinen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“2002’de terör sıfırdı. Şimdi Türkiye, terör batağında. Eskiden bir PKK terörü vardı, şimdi IŞİD terörü çıktı, FETÖ terörü çıktı, her gün bir terör çıkıyor, her gün bir örgüt çıkıyor. Ne oluyor bu ülkede arkadaşlar, ne yapacağız bu ülkede? Maraş’tan bütün Türkiye’ye sesleniyorum, ben size huzuru getirmek için söz veriyorum, ben size barışı getirmek için söz veriyorum, ben size kardeşliği getirmek için söz veriyorum. Herkesin huzura ihtiyacı var, herkesin barışa ihtiyacı var, herkesin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Herkesin evinde, bahçesinde, mahallesinde, ülkesinde huzura ihtiyacı var. Ben bunu istiyorum ve bunu getireceğim, benim sözüm budur.”

FETÖ’nün darbe girişimi

15 Temmuz darbe girişimime ilişkin mücadelenin gerekliliğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Meclis’i bombalayanların bir an evvel yargının önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Darbenin suç olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Darbe bir suç mudur? Elbette suçtur ama kişi mahkeme kararı olmaksızın suçlu ilan edilemez. Herkes masumdur. Ta ki hakkında karar çıkıncaya kadar. Bugün suçlu ilan ederiz, üç gün sonra onun suçsuz olduğuna karar veririz. Asla unutmayalım. Siyasi kararlar adalet içinde alınmazsa toplumda derin travmalar yaratır.” ifadelerini kullandı.

Geçmişteki darbe girişimlerine de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“27 Mayıs darbesi oldu. Ben o zaman ilkokuldaydım. Adnan Menderes ve iki bakanı daha astılar. Bunun yarattığı travma hala devam ediyor. Mahkemede yargılandılar. Siyaseten adam asılmamalıdır. Siyasi suçlar dolayısıyla insanlar idam edilmemelidir. Kişinin kabahati olabilir. Mısır’da darbe olduktan sonra oraya heyet gönderdik. Mısır’da dediler ki ‘Eski yöneticileri idam edeceğiz.’ Dedim ki arkadaşlarımıza gidin ve onlara şunu söyleyin. Biz de geçmişte her darbeden sonra siyasileri idam ettik. Bugün idam ettiğimiz için pişmanız. Adnan Menderes’in adını havaalanlarına, üniversitelere veriyoruz vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı.Biz baştan beri söylüyoruz. Siyasi düşünceleri dolayısıyla kimse suçlanmamalıdır. Fikirleri dolayısıyla kimse suçlanmamalıdır.”

Kamupersoneli.net | AA