Gündem

Kılıçdaroğlu: " Bu Ülkeye Huzur Getirmek İçin Birlikte Çalışacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir Türkiye için, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin inancını, yaşam tarzını, kimliğini eleştirmeden, her farklılığı zenginlik kabul ederek, bu ülkeye huzur getirmek için birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.

CHP İstanbul İl Teşkilatının düzenlediği yemekte konuşan Kılıçdaroğlu, Doğu, Batı, Kuzey ve Güneyde bütün yurttaşların gözünün CHP’nin üzerinde olduğunu ifade ederek, herkesin tarihin kendilerine önemli bir görev yüklediğinin farkında olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin ülkeyi aydınlığa çıkarmak ve içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak gibi görevleri olduğunu vurgulayarak, bu nedenle çok çalışmanın herkesin ortak görevi olduğunu dile getirdi.

Birlikte çalışılması, üretilmesi ve mücadele edilmesinin önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Korkunun egemen olduğu bir Türkiye’den özgürlüğün egemen olduğu bir Türkiye’ye, Türkiye’yi taşıyacağız, oraya götüreceğiz bütün vatandaşlarımızı. Onur mücadelesi vereceğiz. Önümüzdeki süreçte çok daha ağır baskılarla karşılaşabiliriz. Çok daha ağır eleştirilere muhatap olabiliriz ama bunlar asla ve asla bizi inandığımız yoldan geri döndüremeyecektir. Biz mücadelemizi hak, adalet, kadın erkek mücadelesi, özgürlükler, bağımsız yargı ve en önemlisi halkımız için yapacağız. Ne darbe ne de dikta diyeceğiz. Hep birlikte tam demokrasiyi seslendireceğiz. Demokrasi söyleminin bugünler için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece biz değil bütün dünya bunun farkında.”

Kemal Kılıçdaroğlu, uygar dünyanın Türkiye’deki gelişmeleri dikkatle izlediğinin altını çizerek, “Bize, CHP’lilere önemli görevler düşüyor. ‘Acaba bugün çalışmasam ne olur?’ diye hiç düşünmeyeceğiz. 24 saat gerekirse çalışacağız ve mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz toplumu aydınlığa çıkarmak için çok önemlidir.” diye konuştu.

– “Neleri hayata geçirdiğimizi anlatmak zorundayız”

İstanbul’u dikkatli izlediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’un yağmalandığını biliyoruz. Pek çok eleştiri getirebiliriz. Önce şunu ifade edeyim; İstanbullu nefes almak için CHP’li belediyelerin olduğu beldelere gider. Diğer beldeleri de yeşil alan açısından, insanların özgürce sokaklarında dolaşabilecekleri beldeler yapmak açısından bizlere görevler düşüyor. O beldeleri de almak, mücadele etmek ve halkamızı ikna etmek zorundayız. Neleri yaptığımızı, neleri hayata geçirdiğimizi anlatmak zorundayız. Elbetteki ki medyadan güç almayacağız, medyadan yana ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız ama birebir gidip anlatacağız. Cadde cadde, sokak sokak, apartman apartman, mahalle mahalle gezip, anlatmak zorundayız. Hepimizin bir görevi olmalı. Her birimiz bir davanın sahibi olduğumuzu unutmamalıyız. Bizim davamız Türkiye’nin özgürlüğü davasıdır, bizim davamız demokrasi davasıdır.”

Kılıçdaroğlu, bu davaya sahip çıkıldığı zaman çocuklara karşı görevin yapılmış olacağının altını çizerek, “Güzel bir Türkiye için, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin inancını, yaşam tarzını, kimliğini eleştirmeden, her farklılığı zenginlik kabul ederek, bu ülkeye huzur getirmek için birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Mücadelemiz kutlu olsun diyorum.” ifadesini kullandı. 

Kamupersoneli.net|AA