Gündem

Kılıçdaroğlu CHP'nin Tekirdağ Çorlu Tren Kazası Raporunu Kamuoyu İle Paylaştı

CHP Genel Başkanı Klıçdaroğlu Çorlu Devlet Hastanesinde tren kazasında yaralanlara ziyarette bulundu.

Daha sonra korkunç kazanın yaşandığı bölgeye giderek basın toplantısı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu kaza ile alakalı olarak değerlendirmeler yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları;

“Arkadaşlarımız bu kaza ile alakalı olarak bir rapor hazırlamışlardır. Bu raporu basın mensuplarına dağıtmaktayız. İki konu üzerinde dikkat toplamak istiyorum.

Aşırı yağış bekleniyordu ve bu bölgede önlem alınması gereken görüş TCDD’ye iletilmiş midir?

Haklı olarak vatandaşlar bunu soracaktır. Ayrıca TCDD yağış olup olmayacağını nereden bilebilir?

30 Mayıs 2018 tarihli belge içerisinde TCDD 1. Bölge Müdürlüğü yazısı içerisinde Meteoroloji’den alınan detaylara göre bölgede aşırı yağışların meydana gelebileceği belirtiliyor. Neler yapıılması gerektiği ise bu şekilde duyuruluyor;

Yağışlar hasar ve zarara neden olabilir. Kritik hava durumlarında nöbetçi bırakın. Doğal afet olursa kazaya sebep olmadan önleyin.

Gördüğünüz gibi bir afetin geleceği hangi önlemlerin alınması gerektiğine yer verilmiştir.

Gerekli görülen yerlerde yaya kontrolünü artırın diyor. Bunun gereği yapıldı mı? Yapılmadığını hepimiz biliyoruz, 24 kişi hayatını kaybetti.

İkinci kritik nokta ise gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapılmış mıdır? Size önemli bir bilgi snacağım.

TCDD: 1. Bölge müdürlüğü Çorlu Cumhuriyet Savcılığı’na bir yazı yazıyor; yolda kontrol yaptık. 

Ayırca mahal listesinde bakımları planlanmış olan menfezler gösteriliyor. Kazanın bulunduğu menfez için planlama var mıdır? Burada bir bakım öngörülmemiştir.

Diğer yandan Meteoroloji uyarıyor, 1. Bölge uyarıyor. Kontrol edilecek tüm menfezler belirtilmiş kazanın olduğu menfez mahal listesi dışında denilmekte.

Ölenler ve yaralananlar bizim vatandaşlarımızdır. Kazadan hemen sonra 81 milyon vatandaşımızın vicdan azabı çektiğini biliyoruz. Neden gerekli önlemler alınmadı sorusu her yerde soruluyor.

Tek adam rejimine bağlı bir düzende bu tür olayların kaçınılmaz olduığunu bize gösteriyor. Kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Kimse bir başka kişiye karşı sorumlu hissetmiyor. Tek kişiye karşı sorumlu hissediyor insanlar o da sarayda oturuyor.

Bir talep oldu yas ilan edelim diye bunu yapmadılar. Suudi Kral için yas ilan ettiler. Bir kişi istemiyor yas ilan edilmesini çünkü o gün onun bayramı var.

Bir araştırma komisyonu kurulmalı ve konuyu masaya yatırılmalı. Bu olayı kapattırmayacağız. Takipçisi olacağız…”

Kamupersoneli.net I ANKARA