Gündem

Kılıçdaroğlu, Çifçiye 278 milyar lira destek yerine 123 milyar lira verdiler

CHP Genel Başkanı bugün yaptığı gurup toplantısında AKP iktidarının tarım politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, AKP yönetiminin çifçiye ödenmesi gereken 278 milyar TL yerine 123 milyar TL ödendiğini ve çifçilerin hükümet eliyle madur edildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında deniz otobüsleri ve fabrikaların özelleştirilmeleri ile ilgilide bazı eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardın hükümede üç soru yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma satırları şöyle;

TARIM ELEŞTİRİSİ

Eğer saman, pirinç, canlı hayvan, nohut, zeytinyağı ithal ediyorsak bu ülkede üretim durmuş demektir. 278 milyar lira çiftçiye destek verilmesi gerekiyordu, 123 milyar verdiler. Çiftçinin hakkı çiftçiye teslim edilmedi. Kimse korkudan dava açamadı. Zamlar arka arkaya geliyor, çiftçi daha henüz tam farkına varamadı. Şeker fabrikalarını özelleştirmeyin dedik, burada binlerce işçi çalışıyor dedik. İşçi çıkarmayacağız dediler, Erzurum’da çıkardılar ilk. Bursa’da, Çorum’da şeker pancarı toplanamıyor. Çiftçi mağdur olduk diyor, neden karşı çıkmadın özelleştirmeye? Senin hakkını sonuna kadar biz savunacağız.

DENİZ OTOBÜSLERİ

İstanbul’a yaptıklarıyla övünüyorlar. İstanbul Deniz Otobüsleri 2011 yılında karlı bir yapıydı. Özelleştirildi. Özelleştirilme gerekçesi yatırım yapmaktı. Yapılmadı. İstanbullu sorsun bu parayla ne yapıldı?

‘DÜNYADA TEK İKTİDAR’

Fabrikaları satarak yani özelleştirerek hapishane yapan dünyada tek iktidar Türkiye’de. AKP demek enflasyon demektir, işsizlik demektir, hayat pahalılığı demektir. Telekom’u sattılar, bankaları sattılar, Adıyaman’ın tütünü yok ettiler. Ne oldu?”

İŞSİZLİK

“Emin olun iktidar sahiplerinin işsizlikten, yoksulluktan haberi yok. İntihar etmek için Meclisin halkla ilişkiler binasına çıkan adama AKP milletvekili ’10 bin lira vereceğim’ diyor. Bu bir insanın onuruyla oynamaktır.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a şu 3 soruyu yöneltti:

1- Cemal Kaşıkçı Türkiye’de öldürüldü. katillri niçin serbest bıraktın? Hangi gerekçeyle, kim talimat verdi de bıraktın?

2- 3 Ağustosa 2018’de toplantı yapıp 100 gün verdiler. Hiçbir emeklinin aylığı bin liranın altında olmayacak dediler. 100 gün geçti. Neden yapmadınız? Hani verdiğiniz sözü tutuyordunuz?

3- 15 Temmuz Şehit yakınları için para toplantı. Bu paranın miktarı ne kadar? Bu para nerede? Yoksa onu da mı götürdünüz? Eğer onu da götürdüyseniz yatacak yeriniz yoktur.