Gündem

Kılıçdaroğlu FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı! CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 20 soruya 20 cevap…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP partisinin grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım” dedim. Burada tek tek Bilal’e anlatır gibi anlatacağım. Bir terör örgütü devletin kılcal damarlarına nasıl sızar FETÖ terör örgütünü devletin tüm kılcal damarlarına kim nasıl yerleştirdi? Devletin en önemli, en mahrem birimlerine terör örgütü elemanlarını yerleştirenler FETÖ’nün siyasi ayağıdır!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağı hakkındaki açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu tarafından partisinin grup toplantısında sorulan 20 soru şöyle:

1-Bir terör örgütü Devletin kılcal damarlarına nasıl sızar?

2- FETÖ’nün terör elemanlarını devletin kılcal damarlarına kim nasıl yerleştirdi?

3-Devletin içine FETÖ’nün elemanlarını muhalefet partileri yerleştirebilir mi?

4-İktidardaki parti terör örgütü üyelerini Devletin kılcal damarlarına yerleştirirken, “Ben bunları dürüst olduğunu sanıyordum. Devletin kılcal damarlarına yerleşirken devlete ihanet etmeyecek diye düşünüyordum. Benim bundan bilgim yoktu.” Diyebilir mi?

5- FETÖ’nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu?

6-Sadece 1991 yılında mı MİT raporu düzenlendi?

7-FETÖ ile ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu?

8-MGK’da “FETÖ ile mücadele edilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır.” Diye bir karar aldı mı?

9-MGK kararına karşılık dönemin hükümeti ne yapmıştır? Gerekli önlemi almış mıdır?

10-MGK kararına rağmen FETÖ devletin kılcal damarlarına sızmaya başladı mı yada devam etti mi?

11-FETÖ’nün yürütme organlarının yetkilerini aşan talepleri nasıl yerine getirildi?

12-Toplu FETÖ’cü yerleştirme Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu?

13-Kimdir bu siyasi otoriter?

14-FETÖ kendine ne zaman devletin tek yetkili hakimi olarak görmeye başladı?

15-17-25 Aralık sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve FETÖ arasındaki ilişki nasıldı?

16-17-25 Aralık süreci sonrasında istihbarat örgütleri FETÖ ile ilgili rapor verdiler mi?

17-Devletin kozmik odasını yani devletin mahremiyetini FETÖ’ye kim açtı?

18-Sayın İlker Başbuğ FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladı mı?

19-FETÖ’cüleri devlete yerleştiren siyasi irade devlete liyakati gözardı mı etti?

20-FETÖ İle gerçekten mücadele ediliyor mu? FETÖ unsurları devletten temizlendi mi?

Tek yetkili olan iktidar partisi FETÖ’nün elemanlarını devletin kılcal damarlarına yerleştirirken “Ben bunların terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum” diyebilir mi? “Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir birimin raporu, ‘FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızıyor’ diyor. Bu yetkiyi ancak belirli kişiler ve kurumlar kullanabilir. Esnaf, devlete FETÖ’nün müsteşarını tayin edebilir mi?

TÜM RİSKİ HÜKÜMET ADINA ERDOĞAN ÜSTLENDİ

FETÖ’nün faaliyetleri izleniyor muydu? Evet izleniyordu, eskiden beri izleniyordu. Gülen hareketinin CIA ilişkileri MİT tarafından raporlanmıştı 1991 yılında. 24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı MGK’da. O dönem başbakan Erdoğan’dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler. Peki ne yaptılar? MGK’da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı, hiçbir işlem yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi. Peki, FETÖ’nün siyasi ayağı kim?

FETÖ’nün tehlikeli olabileceğini içeren MGK kararı dönemin başbakanı tarafından rafa kaldırıldı. Bu kişi aynı zamanda BOP Eş Başkanı’dır. MGK karar alıyor Gülen hareketi tehlikelidir diye. Derhal içerideki ve dışarıdaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor? Dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan’ın.

DEVLETİ FETÖ’YE TESLİM EDEN KİŞİ ERDOĞAN’DIR

Erdoğan, 2016 yılında “FETÖ ile bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapı olarak ördük. Bambaşka niyetlerinin, sinsi planlarının olduğunu görmedik” diyor. Yalan söylüyor! Çünkü 2014 yılında Milli Güvenlik Kurulu söyledi sana.

15 Temmuz’da şehit olanlar adına soruyorum, 15 Temmuz’da gazi olanlar adına soruyorum, Vicdanı olanlar adına soruyorum, Bu memleketi sevenler adına soruyorum, FETÖ’nün siyasi ayağı kim?

FETÖ’nün önünü açan siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Erdoğan’a ve partisine destek veren partiye de söylemek isterim. Ülkeye bağlılığınızı başka parti üstünden yapıyorsanız, ben sizin milliyetçiliğinizi de sorgularım!

KİTLE ATAMASIYLA YARGI FETÖ’NÜN ELİNE GEÇTİ

FETÖ’nün isteği ile KHK yetkisi alındı. Danıştay ve Yargıtay Başkanlığı için 8 yıllık görev yapma zorunluluğunu dört yıla indirdiler. Çünkü aşağıda kendi adamları bekliyordu. Kitle ataması ile yargı FETÖ’nün eline geçti. Bu kanunu kim getirdi?

FETÖ’cüleri toplu olarak yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 Aralık’tan sonra oldu. Generalliğe yükselmek için bekleme sürelerini düşürdüler.

17-25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk belgelerinin tamamı doğruydu. Hortumun tamamı doğrudur, alınan paraların tamamı doğrudur. Şimdi kalkmış benim avukatımı FETÖ’den içeri atmakla tehdit ediyor. Ne yaparsanız yapın bize geri adım attıramazsınız!

Bir sürü pislik saçılmış, çıkan kokudan burnumuzu tutuyoruz. O hâlâ nasıl barışırım diye Fehmi Koru’yu aracı yapıp FETÖ elebaşı ile barışmaya çalışıyor. Niye? Ortaya çıkmasını istemediği daha çok pislik var diye.

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ’nün siyasi ayağıdır!

FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? Gerçekten devletten temizlendiler mi? Bylock listesini açıklamıyorsan FETÖ’ye destek veriyorsun demektir!

Cumhuriyet önemli bir gazetecilik görevi yaptı. Zindaşti uyuşturucu ticareti yapıyor, adam öldürüyor, FETÖ üyeliği var. Tutuklanıyor, 6 ay içeride kalıyor. Sonra siyasi baskılarla hakimler serbest bırakıyorlar. Kim? Burhan Kuzu. Senin kuzuluğunu sevsinler!

KILIÇDAROĞLU’NA AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK CEVAP VERDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına şöyle cevap verdi:

Cumhurbaşkanımızın duruşu sayesinde, FETÖ terör örgütü amaçlarına ulaşamamıştır. FETÖ’nün hedef aldığı Cumhurbaşkanımızı aynı şekilde Kılıçdaroğlu da hedef almaktadır. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile mücadele konusunda ters istikamette hareket ettiği bugün daha net görülmüştür.

FETÖ ile sonuna kadar, kesintisiz ve tavizsiz mücadele bir devlet kararıdır. Bu mücadelenin en büyük gücü devlet başkanı olarak Cumhurbaşkanımızdır. FETÖ kendisi için en büyük engel olarak Cumhurbaşkanımızı görürken, Kılıçdaroğlu sistematik yalanlarla Cumhurbaşkanımıza saldırıyor.

Son haftalarda yapılan açıklamaların Türkiye’ye geçmişte çok acılar çektirmiş köhne vesayeti yeniden canlandırma amacı taşıdığını görüyoruz. Farklı aktörler aynı köhne vesayet denklemini canlandırmak için paslaşıyorlar.

Bunlar, FETÖ ile mücadele etiketi altında başka bir vesayeti diriltme peşindeler. Cumhurbaşkanımıza bu yüzden saldırıyorlar. Demokrasimizi öteden beri tehdit eden zihniyetin farklı yüzleri var. Bu yüzlerden çok çirkin olan birinin yeniden sahne alma çabalarını görüyoruz.

Bu çevrelerin amacını net görüyoruz. FETÖ terör örgütü ile mücadele adı altında, bu örgütle gerçek mücadelenin öncüsü olan Cumhurbaşkanımıza saldırmak başka niyetlerin göstergesidir.

Yönteminizi tanıyoruz. Maksadınızı biliyoruz. Niyetinizin farkındayız. Biz aziz milletimizin büyük değeri olan demokrasimizi her türlü terör örgütüne ve vesayet zihniyetine karşı korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.