Gündem

Kılıçdaroğlu : "Hükümetin Memuru Olmaz, Devletin Memuru Olur"

Kılıçdaroğlu: “Kamu kurum ve kuruluşlarının başına atanacak kişi işi en iyi bilen kişi olmadır. Benim partimden diye atama olmaz. Hükümet her atadığını kendi memuru olarak görüyor! bu olmaz, yanlış!. Hükümetin memuru olmaz devletin memuru olur. Adı üstünde ‘Devlet Memurları Kanunu ‘ çünkü siyasiler gelir giderler, ama o bürokrat o memur orada kalır. Devletin hafızası hükümette yoktur, siyasi partilerde de yoktur.


Devletin Hafızası Bürokrasidedir

Devletin hafızası bürokrasidedir. Yani devletin kendisidir. Devlet arşivi diyoruz. A Partisi, B partisi arşivi demiyoruz. Orada her türlü belge korunmaktadır, korunmalıdır da. Çünkü biz gelecek kuşaklara ülkenin nasıl yöneltildiğini bir şekilde aktarmak zorundayız. Devleti devlet yapan bu anlayıştır. Terör artık bir siyasi partinin tek başına çözebileceği bir şey değildir, bu tüm siyasi partilerle çözülebilecek bir sorundur.

Devleti Gayri Meşru Bir Ortamla Muhattap Etmeyin Dedik

Geçmişte hükümet bir hataya düştü. Açılım süreci denildi. Bakın bu yanlıştır dedik. Biz bunu çözeceğiz dediler. Devlet meşru bir ortamdır. Devleti gayri meşru bir ortamla muhattap etmeyin dedik. IŞİD’de aynı şekilde oldu. İzlenilen yanlış faturanın bedeli ağır oldu. İnşallah devam etmez. ” dedi.

Kamupersoneli.net | Ankara