Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Medyadaki Tutuklamalara Tepki

 MEDYADAKİ TUTUKLAMALARA TEPKİ

Kılıçdaroğlu:” Medya ! 113 gazetecimiz tutuklu arkadaşlar, bu süreçte 2 bin 308 gazeteci işsiz kaldı, televizyonlar gazeteler kapatıldı. Önceki gün yeni çağ gazetesinin yazarları gözaltına alındı, saatlerce sorgulandı. Bu yazarlar F tipi örgütlenmenin karşısında olmuşlar, ordudaki örgütlenme hakkında kitap yazmışlar ama siz bunlara operasyon yapıyorsunuz. Neden? Yargı eliyle bir siyasal anlayışa darbe yapmak istiyorsunuz. Darbe fırsatçılığı yapıyorsunuz ‘Ohal yetkisi aldım istediğimi yaparım, istediğimi gözaltına alırım’ şeklinde bir anlayış olamaz. Türkiye gittikçe otoriterleşen bir sürece kayıyor.

YAZARLARIN HAYATI F TİPİ ÖRGÜTLENMEYLE MÜCADELE İÇİNDE GEÇMİŞ

Sözcü gazetesinin yazarlarına da fezlekeler düzenleniyor, ihbarlar dikkate alınıyor. Yazarların tüm hayatı F tipi örgütlenme mücadelesiyle geçmiş, mağdur bunların çoğu. Bir darbe anlayışıyla bunları da susturmanın bir yolu aranıyor. Hem demokrasiyi savunuyoruz diyeceksiniz, hem medya özgürlüğünü savunuyoruz ama köşeyi dönünce gazeteciyi hapse atıyor , gözaltına alınıyorsunuz. Biz hiç bir gazetecinin gözaltına alınmasını hapse atılmasını istemiyoruz. Bunları uygar dünyaya anlatamazsınız.Elinde sadece kalemi olan sadece düşüncesini yazan hiç bir gazetecinin hapse girmesini istemeyiz. Kaldı ki şu anda gözaltında olan, tutuklanan, hapse atılan hiç bir gazeteci CHP’yi savunmuş değil ama biz onları savunuyoruz. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Sanmasınlar hapistekiler CHP’li biz onları savunuyoruz, hayır hiç birisi CHP üyesi değil. Nasıl balyoz, ergenekon gibi şeylerde onların haklarını savunduysak, gazetecileri de savunacağız. Gazetelere ve gazetecilere uygulanan cadı avı bu sürecin en önemli ayağıdır.

NEDEN BUNLARI YAKALAYIP HAPSE ATIYORSUNUZ?

İkinci Ayak Bilim adamları akademisyenler.  Bilime ve bilim insanının önemini biliyoruz. Alimin ölümü alemin ölümü demektir diyen bir anlayıştan geliyorsunuz. Siz kalkıyorsunuz üniversite hocalarını hapse atıyorsunuz, bildiriye imza atmışlar. 15 Temmuz’dan önce bildiriye imza atanları neden alıyorsunuz, bu adamlar zaten yargılanıyordu. 15 Temmuz’dan sonra darbe ile hiç ilgisi olmayan olayda neden bunları yakalayıp hapse atıyorsunuz? Neden üniversitelerle ilişkisini kesiyorsunuz? hangi gerekçeyle bunu yapıyorsunuz? ne ahlak ne hukuk bunlarda yok. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA