Gündem

Kılık-Kıyafet Serbestliğinde Bir An Önce Düzenleme Yapılmalıdır

Sendikaların kıyafet serbestliğine yönelik sivil itaatsizlik eylemleri sürerken memurların kılık kıyafet serbestliği ile henüz resmi bir adım atılmadı. Farklı uygulamaların önüne geçmek için yeni düzenlemenin bir an önce çıkarılması faydalı olacaktır. Kıyafet serbestliğiyle ilgili yaşanan sıkıntıları bu haberimizde aktaracağız.

Vali veya Kaymakamlar Serbest Kıyafetten Rahatsız Olabiliyor

Görevde olan Vali ve Kaymakamlarımızdan kılık kıyafet sivil itaatsizliğinden rahatsız olanların olduğunu biliyoruz. Kimi kravat takılmamasından rahatsız, kimi uzun sakaldan rahatsız, kimi kot pantolondan rahatsız. İl ve ilçe bazından da bir zorlama olması yerine kılık kıyafet düzenlemesinin bir an önce yapılmasıyla uygulama birliği sağlanmış olacaktır.

Kurum Yöneticileri Personelin Giyim-Kuşamından Rahatsız Olabiliyor

Sendikaların aldığı sivil itaatsizlik eylemine sadece sendikalı olan personel destek vermemektedir, sendikalı olmayan personel ve geçici personeller bile kılık kıyafet konusunda rahat davranmaktadırlar. İl ve ilçe müdürleri veya kurum müdürleri personellerinin giyim-kuşamından rahatsız olabilmektedir. Örneğin; bir okul yöneticisi kadın öğretmenin yırtık kot pantolonla okula gelmesinden rahatsızlık duymaktadır. Bir başka yönetici ise erkek öğretmenin 2-3 hafta sakal tıraşı olmamasından rahatsızlık duymaktadır.

***Özetle; Kamu personellerin kılık kıyafet düzenlemesinin bir an önce yapılması, tüm bölgelerde ve tüm kurumlarda uygulama birliğinin sağlanması il ve ilçelerde yaşanan rahatsızlıkları giderecektir. Mülki amirler veya kurum yöneticileri saç-sakal-kıyafetle ilgili abartıya imkan vermeyecek şekilde düzenleme yapılmasını bekliyor. Kurumlarımızda kılık kıyafet hususunda polemik yapılmaması için bir an önce düzenleme yapılması talebimizi yetkilere aktarıyoruz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. serbest diye birşey yoktur herşeyin bir sınırı vardır geçenlerde orduda oldu vali rahatsız olduğunu belirtti öğretmenlerle ilgili idi sanırım, gerçekten ağır parfümler deodorantlar.. .jet sosyetenin moda kıyafetlerini izlediği salona mı giriyorsunuz öğretmenler odasına mı giriyorsunuz belli değil, öğrencilerin derse nasıl adapte olduklarını düşünemiyorum bile acilen yapılmalı hem de çok acil.

  2. aşırıya kaçmamak kaydıyla elbisede sakal da serbest olmalı. bu insanların doğal bir hakkıdır.