Gündem

Kişilerde Özel İstihdam Bürosundan Temizlikçi ve Bakıcı Kiralayabilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel Kurulu’nda kabul edilen yeni düzenlemeye göre gerçek kişiler de Özel İstihdam Büroları’ndan geçiçi işçi temini sağlayabilecek. Söz konusu düzenlemeden sonra temizlik işleri, yaşlı bakımı gibi işlerde çalıştırılacak kişilerin yasal zorunluluklarının tamamı büroya ait olacak.

Kayıt Dışı çalışanla mücadele ve istihdamda artış sağlanması maksadıyla hazırlanan tasarı hayata geçiyor. Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edilen düzenlemeye göre Özel İstihdam Büroları sadece kamu kurumları ve şirketler için değil geçiçi işçiye ihtiyacı olan herkes için hizmet verebilecek. Söz konusu düzenlemeye göre ev hizmetlerinde çalıştırılmak üzere hasta , yaşlı , çocuk bakımı ve tev temizliği için kişiler de kurumlar gibi talepte bulunabilecek. 

Türkiye Genelinde Toplam 445 Özel İstihdam Bürosu bulunduğu biliniyor. Geçiçi iş ilişkisi işlemlerini yapabilecek durumda olan Özel İstihdam Bürosu sayısı 281. Geçiçi iş ilişkisi kurma yetkisi alabilmesi için büronun 2 sene ve üzerinden hizmet vermiyor olması ile asgari ücretin 200 katı teminatı gösterebilmesi gerekiyor.

Kamudan haberlerin, Memur haberlerinin, Ekonomi haberlerinin ve çok daha fazlasının merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara