Gündem

Kısıtlamalar geri mi geliyor? Bakan Koca cevapladı!

Türkiye’nin 1 Haziran normalleşme adımlarından sonra vaka sayılarının artması herkesi tedirgin etti. Özellikle 24 Haziran koronavirüs verilerine göre vaka sayıları yeniden iyileşen hasta sayısını geçti. Bu da akıllara kısıtlamalar geri mi geliyor? sorusunun sorulmasına sebep oldu. Bakan Koca konuyla ilgili açıklama yaptı.

TÜRKİYE İKİNCİ DALGAYI MI YAŞIYOR?

Vaka sayılarının yeniden 1500’lü rakamlara dayanması sonrasında vatandaşlar, ülkemizde ikinci dalganın başlayıp, başlamadığını merak ediyor. Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Şu an yaşadığımız birinci dalganın etkilerini görmüş oluyoruz. Dünyada halen birinci dalganın etkisi devam ediyor. Yer yer dalgalanmaların olduğunu görmüş oluyoruz. Bu dönemde bazı bölgelerimizde vaka sayılarının daha arttığını görüyoruz. Öncesine göre de 1 ay öncesine göre vaka sayılarımızın artışına rağmen yoğun bakıma giren hasta sayımız, entübe edilen ve vefat eden hasta sayımızın azaldığını görüyoruz. Eskiye göre virüsün etkisinin düştüğü anlamında değil, tedaviyle erken dönem yaklaşımla burada sonucu daha pozitif aldığımızı net söyleyebiliriz. Şu dönemde birinci dalganın devamını olan dalgalanmaları yaşadığımızı yeni bir ikinci dalga şeklinde olmadığını vaka sayıların yer yer öngördüğümüzden daha fazla olduğunu görüyoruz, ama eskiye göre hastane yükümüzün daha az olduğunu, entübe eden hastamızın vefat etme oranlarının giderek düştüğünü görüyoruz”

KISITLAMALAR MI GELİYOR?

Bakan Koca, açıklamaları sonrasında kısıtlamalara ilişkin muhabirlerden gelen sorulara “Yeni bir kısıtlama düşünmüyoruz” diyerek kısıtlamaların yeniden gündeme gelmeyeceğini belirtti. Koca, aynı zamanda önümüzde Kurban Bayramı’nın olması sebebiyle, Kurban Bayramı’nda, Ramazan Bayramı’ndaki gibi bir kısıtlamanın olma ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti.