Gündem

Kısıtlamaların kaldırılması hakkında Bilim Kurulu’ndan şaşırtan tarih!

Konuyla ilgili son dönemlerde çeşitli bilgiler gelmeye başladı. Kısıtlamaların esnetilmesi ve normalleşme adımları için 15 Mart işaret edilirken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den flaş bir tarih açıklaması geldi.

97522.jpg

YASAKLARIN KALDIRILACAĞI TARİH

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bir televizyon programının canlı yayınına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Aşılama hakkında son durum veren Özlü, kısıtlamaların kaldırılması hakkında da tarih paylaşımı yaptı Detaylar haberimizde

2 HAFTA SONRA..

Özlü, birinci doz aşı olanları kurallara uyma konusunda uyararak, dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. Asıl korumanın ikinci dozun üzerinden 2 hafta geçtikten sonra olabileceğini belirtti.

tevfik-ozlu-youtube-12-16-9-1591452704-16-9-1598944905.jpg

NORMALLEŞME İÇİN TARİH

Özlü, açıklamasının devamında Şubat ayı içerisinde planlanan aşılama sürecinin uygulanması durumunda Nisan ayının ortasından itibaren normalleşme sürecine geçilebileceğini belirterek, bu durumda yaz aylarının rahat atlatılacağını söyledi.

Ülkemizdeki kısıtlama kararının bir süre daha devam etmesi gerektiğini belirten Özlü, Güney Uzman isim, Afrika’daki mutasyonun tehlikeli olabileceğini belirterek, tedbirlerin kaldırılması durumunda vaka sayılarının yeniden artabileceğini söyledi.