Gündem

Kışlada Yöneticileri Derbest Edeceklerdi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde sözde Bitlis’in “Sıkıyönetim komutanı” olarak listede adı bulunan dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar’ın da aralarında bulunduğu 5 rütbeli asker hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sıkı Yönetim Direktifi

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, “sıkı yönetim direktifi” belgesinde sözde “Sıkıyönetim komutanı” olarak ismi yazılan Afşar ile darbe girişimine destek veren Kurmay Başkanı Ercüment Takır, Lojistik Şube Müdürlüğünden Sorumlu Binbaşı Akın Cellat, Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yüzbaşı Halis Işıklı, İstihkam Şube Müdürü Taner Öztürk hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

15’er Yıla Kadar Hapisle Cezalandırılmaları Talep Edildi

Hazırlanan iddianame, Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. FETÖ/PDY’nin yapısı ve işleyişi hakkında detaylı bilgilere yer verilen iddianamede, sanıkların “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, Afşar’ın darbe girişimi gecesinde karargaha gelerek emrindeki askerlere herkesin kışlada hazır olmasını istediği, haber merkezine gelecek mesajın okunmadan ivedilikle kendisine ulaştırılması emrini verdiği vurgulandı.

“Yurtta Sulh Komitesi’nce düzenlenen “Harekat Yıldırım” ibareli sözde “Sıkıyönetim direktifi” mesajının Şentürk A Kışlası’na gönderildiği kaydedilen iddianamede, mesajın sanıklardan Öztürk tarafından zarfa konularak okunmadan Afşar’a iletildiği yer aldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA