Gündem

KİT Çalışanlarına Kadro Verilmesi Talebi Çalışma Bakanı Selçuk'a İletildi

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan taşeron işçi sorununa dair çok önemli açıklamalarda bulundu. 

KKTC’de katılmış olduğu bir program kapsamında sendikasının bu konuda atmış olduğu adımlara dair değerlendirmelerde bulunan HAK İş Başkanı Arslan, Çalışma Bakanı Selçuk ile görüşmesinde konuyu ele aldıklarını açıkladı. 

KİT ÇALIŞANLARINA KADRO TALEBİ

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde yaşanan sıkıntılara ve KİT çalışanlarının kadroya alınmalarına dair son değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. 

Bu kapsamda Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Mahmut Arslan, bakanın bu konuda ki düşüncelerine dair açıklamalarda bulundu. Ayrıca kadroya alınan ancak bazı konularda mağduriyet yaşayan taşeron işçilerin bu mağduriyetlerinin 1 Ocak tarihi itibariyle sonlandırılmasını isteyen HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Taşeron İşçi Konuşması

“Temel olarak taşeron işçilerin Kararnamede yer alan üç yıllık geçiş sürecinin 1 Ocak itibarıyla değiştirilmesini talep ettik. Kamu sözleşmelerine taşeron işçilikten kadroya geçen arkadaşlarımızın da kamu sözleşmeleri kapsamına alınarak yeni bir yaklaşımın önünün açılmasını istedik. Kadro alamayan kamudaki arkadaşlarımızın kadro sorununun ivedilikle çözülmesini istedik. KİT’lerde arkadaşlarımızın bu kapsamın içerisine alınarak aynen kamudaki taşeron işçi arkadaşlarımızla aynı statünün sağlanıp, kadrolarının verilmesini talep ettik.

Bakanlar Kurulu tarafından özellikle KİT’lerdeki taşeron işçilerle ilgili getirilen düzenlemenin doğru ve adil olmadığını, bunun değiştirilmesini ve mevcut kadro kararnamesinin uygulanmasını istedik. Geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili gelinen durumunun çok önemli olduğunu ancak buna belediyelerin de dahil edilmesini istedik. Belediyedeki çalışanlar için de ilave tediyenin uygulanmasını talep ettik.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayin bakanim lutfen artik memur anneye ilkogretim cagina kadar yarim gun yasasini da hayata gecirin.kanun cikali 3 yil oldu ancak uygulama hala yok malesef???

  2. Aglayın millet aglayın elinizle verirseniz gönlünüzle çekersiniz size müstehak