Gündem

KİT'lerde Çalışan Taşeron İşçilerin Kadroya Alınma Detayları Belli Oldu !

Cumhurbaşkanlığının Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin (KİT) 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda KİT personel alımları hakkında detaylar belli olurken 50 bini geçen taşeron işçilere de müjde çıktı.

Yeni Asır Gazetesinden Faruk Erdem’in aktardıklarına göre kamu kurumlarındaki taşeron işçilerde olduğu gibi KİT’lerdeki taşeron personel de kamu görevlisi olarak kadroya geçirilecek. 

KADROYA ALMA DETAYLARI BELLİ OLDU

KİT personelleri hakkında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. KİT personellerinin kadroya alınması hakkında kararda şu ifadelere yer verildi:

“Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir.”

Bu karara göre 2018 yılında ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75’i kadar personel açıktan veya naklen atama yoluyla atanabilecek. Bunun yanı sıra 2018 yılında ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 10’u kadar personel, özelleştirme uygulamaları nedeniyle Devlet Personel Başkanlığına bildirilen nakle tabi personel arasından atanma imkanı bulacak.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre 2019 yılında emekli yeni personel istihdamı yapılmayacak. Ayrıca ilave olarak atanacak personel sayısı, 2018 yılında ayrılan personel sayısının yüzde 50’sini geçemeyecek.

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. 2 sene şartına takilan çalışanlar ne yapacak taserona devammı..

  2. Kit taşeron işçileri kadro bekliyor inşAllah haksızlık olmaz Umutlar gine suya düşmez