Gündem

Kızılay'dan Gazze'ye Gıda Yardımı

Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı Kızılay tarafından 11 ton gıda yardımı yapıldığı belirtildi.  

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AFAD ile Gazze’ye cuma günü 11 ton gıda yardımı göndereceklerini bildirdi.

Kızılay tarafından yenilenen Ulucanlar Aşevi yeniden hizmete açıldı. 

Kınık, açılışta yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının kurulduğu günden bu yana savaşlarda, savaşları izleyen göçler sırasında ve doğal afetlerde aşevleri kurarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttığını belirterek, Türkiye’de Ulucanlar Aşevi gibi 14 tane aşevleri olduğunu ifade etti. 

Kızılayın aşevlerinde geçen yıl 3 milyon 165 bin öğün sıcak yemek dağıtıldığına işaret eden Kınık, “Kızılay herhangi bir  afet durumunda yaklaşık 350 bin kişiyi besleyecek bir kapasiteyi hazır tutuyor. Bu yıl ramazanda 100 bin gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

– 11 tonluk yardım gemisi Gazze’ye yola çıkıyor

Kınık, önceki gün Gazze’de olduklarını anlatarak, “Türkiye ve İsrail’in, Gazze’deki ambargonun kaldırılmasına ilişkin mutabakata vardıkları konusunda güzel bir haber aldık. AFAD ile 11 tonluk bir yardım gemisinin cuma günü Gazze’ye yola çıkması ile ilgili bir çalışmamız var. Tatlı bir telaş içindeyiz. İnşallah cuma akşamı Mersin Limanı’ndan yola çıkaracağız. Yardımı Gazze’ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayram yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak nitelikte olacak.” ifadesini kullandı.

Kınık, konuşmasının ardından, 1919’tan beri hizmet veren ve onarımının ardından yenilenen yüzüyle ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek aşevinin açılışını yaptı. 

Aşevi açılışının ardından, Kınık, Kızılay şube başkanları ve beraberindekiler aşevinin karşısındaki Cenabı Ahmet Paşa Camisi avlusunda Kızılay tarafından Suriye ve Iraklı Türkmenlere verilen iftara katıldı. İftarda Ulucanlar Aşevi̇’nde pi̇şirilen yemekler dağıtıldı.

Kamupersoneli.net / AA