Gündem

Kızılay’da yeni skandallar! Tüm hepsi, Kızılay yönetimine ilişkin hazırlanan raporda ortaya çıktı!

Kızılay son günlerde skandal iddialarla gündeme geliyor. Kızılay en son, Torunlar Holding’in taşeronluğunu yapmakla suçlanmış ve bu iddialar karşısında Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ‘’vergi kaçırmak başka bir şey, vergiden kaçınmak başka bir şey’’ ifadeleri ile gündemi sarsmayı başarmıştı. Skandal iddialar henüz gündemden düşmeden Kızılay hakkında yeni skandal iddialar ortaya çıktı. Kızılay’ın Denetim Kurulu üyeleri tarafından, Kızılay Başkanı Kerem Kınık yönetimine ilişkin hazırlanan ve Kınık yönetimi tarafından işleme konulmadığı söylenen raporun detayları şöyle;

KESİLEN KURBAN ETLERİ KAVURMA YAPILIP DAĞITILMADI

2018’deki kurban kesim kampanyamızın yurtiçi ve yurtdışı kurban hisselerinin nerede, ne zaman kesildiğiyle ilgili olan dosyayı incelemek istediğimizde, dosyanın halen kapanmadığı, kesilen kurban etlerinin halen kavurma yapılmadığı ve dağıtımının sağlanmadığı öğrenilmiş olup bu tarihe kadar konu ile ilgili yönetim kararı ve belgeler iletilmediği için inceleme yapılamamıştır.

YETERLİ PERSONEL OLMASINA RAĞMEN TAŞERON KULLANILDI

PERSONEL: Güçlü bir insan kaynakları yapımız olduğu halde, özel bir şirket ile sözleşme yapılarak, daha sonra 2.000.000 TL civarında yüksek meblağda ödeme yapılması karşılığında sulh ibra yoluna gidilmesi zarara yol açmıştır.

FUZULİ LÜKS KİRALAMALAR YAPILDI

Yeterli sayıda gayrimenkulümüz olmasına rağmen, yüksek meblağlar ödenerek yeni yerlerin kiralanmasının kurulumuzca tasvip edilmediği…

KIZILAY RAPORU MECLİSTE

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuyu Meclis gündemine getirerek “Cumhurbaşkanı’nın bir an önce Kızılay’ı incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmeli” dedi.