Gündem

KKTC Referandumu Oylamaya Başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak olan referandum oylaması için oy kullanmaya başladılar. Lefkoşa’da bulunan 20 Temmuz fen Lisesi’nde yapılan oy kullanma işlemlerinin ilk saatlerinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; KKTC’de yaşayan vatandaşların anayasa değişikliği halk oylamasında 5-9 Nisan’da Büyükelçiliğin hemen yanındaki 20 Temmuz Fen Lisesi salonunda oylarını kullanabileceklerini ifade etti.

Büyükelçi Kanbay, vatandaşların bu halk oylamasına huzur ve güven içinde, birbirlerine saygılı şekilde katılmaları temennisinde bulundu. Ayrıca Büyükelçi  “Bu demokratik faaliyetin bize layık bir şekilde, vatandaşlarımıza layık bir şekilde, kurallara uygun bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz. Bu konuda Büyükelçiliğimiz ve seçimle ilgili görevliler, sandık kurulu yöneticileri, biz saklama kurulu üyeleri tüm hazırlıklarımız yaptık.” ifadelerinde bulundu.

“OY KULLANMAYI SON GÜNE BIRAKMAYIN”

Büyükelçi Kanbay, vatandaşların oy verme süresini iyi kullanması gerektiğini belirterek seçmenleri oy kullanma işlemini son güne bırakmamaları konusunda uyardı.

Kamupersoneli.net – ANKARA