Gündem

Koalisyon Sözcüsünden Sincar Operasyonuna İlişkin Açıklama

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, ABD Savunma Bakanlığı’na video konferans ile bağlanarak bölgedeki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgesinde, terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı düzenlediği hava harekatı hakkında da açıklamalar yapan sözcü Dorrian harekattan çok kısa bir süre önce bilgilendirildiklerini belirtti. 

” VERİLEN ZAMAN YETERLİ DEĞİLDİ”

Konuya ilişkin Albay John Dorrian, “Saldırıların yapılmasına bir saatten az zaman kala bilgilendirme yapıldı. Bu yeterli bir zaman değil. Bir DEAŞ karşıtı koalisyon ortağı ve bir müttefikten bekleneceği üzere bu bir koordinasyon değil bir bilgilendirme idi sadece.” açıklamalarını yaptı. ABD askerilerinin vurulan mevzilere 10 km mesafe uzaklıkta bulunduklarını aktaran sözcü “Sahadaki kuvvetlerimizin güvenliğini temin etmek için verilen zaman yeterli değildi.” dedi.

” KORDİNASYON DEĞİL BİLGİLENDİRME”

Terör örgütü PKK ile ilgilide açıklamalarda bulunan sözcü Dorrian “PKK Irak veya Suriye’de olduğu her yerde sorun çünkü terörist bir grup. Ancak burada esas sorun olarak gördüğümüz şey şu: Koordinasyon için yeterince zaman olmaması ve koordinasyondan ziyade bilgilendirmenin olması, iyi olmayan iki şey. Ve tabii ki müttefik kuvvetler vuruldu.” değerlendirmesini yaptı. 

 “Söz konusu harekatla ilgili sorunun koordinasyon ve yeterli zaman verilmemiş olması olarak ifade ettiniz, bu noktada Türkiye’nin o bölgedeki PKK varlığı ile ilgili meşru kaygılarını anladığınız anlamına geliyor mu?“ şeklindeki soruya, sözcü Dorrian “PKK’nın Irak’ın belirli bölgelerinde ve Suriye’nin kuzeyindeki varlığını anlıyoruz ama burada söylediğimiz şey, bu saldırılarda kimin vurulduğuna dair koordinasyon ve yeterli zaman sağlanmadı diyoruz.” cevabını verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA