Gündem

Kombiniz bomba gibi patlayabilir! Hemen önleminizi alın!

Evlerimizde doğalgaz kullanımı artmasının ardından artan kombilerle birlikte kombi bakımları da zorunlu hale geldi. Kombilerin kullanılmasının artması sonrasında kombi bakımı yapılmayan evlerde zaman zaman maalesef patlamalar meydana geliyor.

KOMBİ BOMBA GİBİ PATLAYABİLİR!

Kombilerde bakım yapılmaması ve doğalgaz sızıntılarına karşı önlem alınmadığı takdirde kombi bakım uzmanları kombilerin bomba gibi patlayabileceğini dile getirdi.

Evlerde meydana gelen kombi patlamaları sonrasında yapılan araştırmalara göre kombinin patlamasının sebebi kombinin bulunduğu balkonda gaz kaçağının kombinin içine birikmiş olduğu bildirildi.

Kombiniz bomba gibi patlayabilir! Hemen önleminizi alın!

KOMBİNİZ BALKONDA İSE KESİNLİKLE DOLAP YAPTIRIN

Balkonlarda bulunan kombinin içerisinde gaz kaçağının olmasından dolayı biriken gaz kombinin ateşlemesi ile büyük bir gürültü ile patladığı aktarıldı. Gaz kaçağının olmasının sebebi ise kombiye gaz girişini kontrol eden gaz valfinin arızalanması sonucu kombiye gaz girişi kesilmesinden dolayı olduğu görüldü. Yaşanan arızadan dolayı ateşleme oluşmadığı halde kombiye gaz gelmesi durumunda kombi kendini hataya düşürerek arıza olduğunu bildirir. Yani bu durumda kombinin içinde biriken gazda değil kombinin dışında oluşan gaz birikmesinden dolayı kombi patlaması yaşandığı tespit edilmektedir.

Kombilerin bomba gibi patlamasının önlenmesi için öncelikle kombinin mutfak gibi alanlarda gaz kaçağı uyarı sistemi taktırılması gerekiyor. Kombinin cam balkonlu alanda bulunması durumunda mutlaka cam balkonunu camında havalandırma bulundurması gerekiyor.

Kombi açık alanda balkonda ya da dışarıda ise kombiyi kaplayacak dolap yaptırılmalıdır. Kombinin bakımları yapılmış olsa bile kış aylarında sürekli kombi suyu kontrol edilmelidir. Kombi patlamaması için bu önlemlerin alınması gerekiyor.