Gündem

Konya Belediye Başkanı Bıçaklı Kavga Hakkında Açıklama Yaptı

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede biri Suriyeli iki kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından yaşanan olayların tekrar etmemesi için yöre halkını sağduyulu ve dikkatli olmaya çağırdı.

Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Konya’nın en huzurlu ve sakin ilçelerinden biri olan Beyşehir’in, böyle bir olayla ülke gündemine gelmesinin hiç arzu etmedikleri bir konu olduğunu belirtti.

Olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Özaltun, “Beyşehir, huzur dolu, sakin, misafirperver ve yardımsever insanlarıyla Türkiye’de örnek gösterilen bir ilçedir. İlçenin huzurunun bozulmaması için kolluk kuvvetleri de ilçede takdire şayan, yoğun bir mesai ve çaba gösterdi. Aynı çabayı ilçenin yöneticileri, kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve kanaat önderleri de sergiledi.” ifadesini kullandı.

Özaltun, şunları kaydetti:

“Üzücü olayların devamının gelmemesi için ilçe halkını sağduyulu ve dikkatli olmaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımızın dışarıdan gelebilecek provokatif tahriklere karşı uyanık olması bugünlerde çok önemli bir konu. Cennet misali ilçemiz üzerinden oyun oynanmasına kesinlikle fırsat verilmemelidir. Bu konuda ilçemiz yöneticileriyle, kolluk kuvvetlerimizle ve toplumun başta sivil toplum olmak üzere tüm kesimleriyle, kanaat önderleriyle bizler de bu konuda yapılabileceklerle ilgili olarak sürekli istişare halindeyiz. İnşallah, ilçemizde bugünlerde yaşanan gerilimin kısa süre içerisinde son bulması en büyük temennimizdir.”

Kamupersoneli.net / AA