Gündem

Konya'da FETÖ Üyelerinin Duruşması Devam Ediyor

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine ilişkin açılan soruşturmalarda 45 sanığın duruşmasına hâlen devam ediliyor.

DURUŞMA KARŞILIKLI DİYALOGLAR HALİNDE DEVAM EDİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Konya Barosu yapılanmasına ilişkin, 20’si tutuklu 45 sanığın yargılandığı davada, sanığın “Kaliteli insan bulmak çok zor.” demesi üzerine Mahkeme Başkanı Kadir Gezici, “Türk milleti, kalitelidir, asildir. 15 Temmuz’da ne kadar asil olduğunu gösterdi.” karşılığını verdi.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ile sanıkların yakınları katıldı. Salı günü başlayan duruşmanın bugünkü oturumunda da sanıklara söz verildi.

Tutuklu sanık Mehmet Yıldırım’a, savunmasını yaptığı sırada salondaki avukatlardan Celalettin Boyacıoğlu müdahale etti. Boyacıoğlu, yüksek sesle, “Burada olmayan avukata hakaret edemezsin.” dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kadir Gezici, sanığın savunmasına müdahale edilmemesini, aksi halde dışarıya çıkartılacağını söyledi. Başkan Gezici’ye seslenen Boyacıoğlu da “İki saattir konuşuyor. Biz hiç konuşmayacak mıyız? Sen de müdahale et. CMK’dan atandım. Sen de benim gibi görevlisin.” ifadelerini kullandı.

Gezici, duruşmadan çıkartılması talimatını verdiği Boyacıoğlu hakkında Baro ve savcılığa suç durusunda bulunulacağını belirtti.

Sanık Yıldırım, kendisi ve diğer sanıkların suçsuz olduğunu savununca Mahkeme Başkanı Gezici, “15 Temmuz’da hayatını kaybedenler de suçsuzdu.” dedi.

Gezici, darbeyle bir ilgisinin olmadığını anlatan Yıldırım’a, “Darbe girişimiyle direkt ilgin olsa zaten diğer soruşturmalarda olurdun. FETÖ üyesi olduğun iddia edildiği için buradasın.” karşılığını verdi.

Sanık Yıldırım’ın “Kaliteli insan bulmak çok zor.” demesi üzerine Gezici, müdahale ederek şunları söyledi:

“Türk milleti kalitelidir, asildir. 15 Temmuz’da ne kadar asil olduğunu gösterdi. Bunu darbe giriminde de Suriyelilere tavırlarıyla da ortaya koydu. Tüm dünya kaçarken Türkiye, onlara kucak açtı. Cemaat olarak bilinen bu yapı ne zaman devleti, milleti ele geçirmeye çalıştı, darbe girişiminde bulundu, o zaman terör örgütü olarak ilan edildi.”

TANIMIYORUM DEDİĞİ KİŞİYLE 82 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

Mahkeme Başkanı’nın, tanımadığını söylediği örgütün “bölge imamı” olduğu iddia edilen şüpheliyle 82 kez telefon görüşmesi yaptığını hatırlatması üzerine sanık Yıldırım, soruyu kabul etmediğini söyledi.

Yıldırım, “6 kez yurt dışına çıktığı” belirtilince de nereye gittiğini hatırlamadığını, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmediğini, talimat alacak bir durumunun olmadığını ileri sürdü.

Duruşma, sanıkların savunmasıyla devam ediyor.

Kamupersoneli.net | AA