Gündem

Konya'nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Görevden Uzaklaştırıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük görevinden uzaklaştırıldı.

FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma kapsamında Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük açığa alındı.

İlçede Eylül 2011’den bu yana görev yapan Başıbüyük’ten boşalan makama, Derebucak Kaymakamı Haydar Köktaş atandı.

Muzaffer Başıbüyük kimdir ?

1971 yılında Kahramanmaraş ili Andırın ilçesinde doğan Muzaffer Başıbüyük, 1992 yılında Ankara üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi  Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.
1994 yılında Niğde kaymakam adayı olarak göreve başlayan ve kaymakam adaylığı döneminde Kırıkkale Balışeyh ve Çorum Oğuzlarda Kaymakam vekili olarak görev yapan Muzaffer Başıbüyük, 1997 yılında Çankırı Yapraklı Kaymakamı olarak atanmıştır.

2000 yılında Muş Malazgirt Kaymakamlığına atanan ve 
2002 yılında Artvin Vali yardımcısı olarak görev yapan Muzaffer Başıbüyük, Ekim 2007 yılından itibaren Denizli Çivril Kaymakamı olarak görev yapmakta iken 2011 Eylül ayında Konya Beyşehir Kaymakamlığına atanmıştır.İlçede Eylül 2011’den bu yana görev yapan Muzaffer Başıbüyük, 15 Temmuz 2016 da FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişki soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştır.

Haydar Köktaş Kimdir?

1983 yılı Trabzon İli Of ilçesinde doğan, ilk ve orta öğrenimini İstanbul`da tamamlayan Haydar Köktaş, 2007 yılında Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Ardından 2009 yılında , Mülki İdare Amirliği meslek mensubu olana dek İstanbul`da özel sektörde çalışmıştır. Mesleğe Kırklareli Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Adaylık süresi zarfında Ardeşen`de Kaymakam Refikliği stajını, Burdur`un Yeşilova ve Kemer ilçelerinde de vekalet stajını tamamlayan Haydar Köktaş, ardından bir yıllık

Yurtdışı stajı için ABD`nin Atlanta Eyaletinde bulundu ve Georgia Tech Üniversitesinde İngilizce eğitimi almıştır. Adaylığının son döneminde İçişleri Bakanlığın`da Kaymakamlık kursuna katılmıştır.2012-2015 yılları arasında Altınekin Kaymakamı olarak görev yapmıştır.28 Haziran 2015 tarihli ve 29400 Sayılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile  Derebucak ilçesinde göreve başlayan Haydar Köktaş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen FETÖ’nün askeri darbe girişimi ardından, soruşturma kapsamında, Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün görevden alınması üzerine, Beyşehir İlçe Kaymakamı olarak atanmıştır.

Kamupersoneli.net | AA