Gündem

Konya Valisi'nden Flaş Talimat: Hepsini Görevden Alın

Konya’da Atatürk’ün vefatının 80’inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Konya Valisi'nden Flaş Talimat: Hepsini Görevden Alın

Törende çelenk konulmayla başlarken Saatler 09.05’e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı’nın okunması gerektiğini ifade etti.

Mynet’in  haberine göre; Ancak uyarıya rağmen okunmayınca saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı.

Konya Valisi'nden Flaş Talimat: Hepsini Görevden Alın

Vali Toprak da görevlilere ‘İstiklal Marşı’na geçin’ diye tepki gösterirken gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunulduğu açıklandı.

Konya Valisi'nden Flaş Talimat: Hepsini Görevden Alın

VALİ’DEN GÖREVDEN ALIN TALİMATI

Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre sert tepki göstererek gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla alakalı olarak “Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali’ye tören yönettiriyorlar” diye talimat verdiği ortaya çıktı.

Bir Yorum

  1. Helal olsun. Vali bey bütün so4umsuzları almalı görevden n3cmettin erbakan üniversitesine de meramtıp a da vali gibi rektör istiyoruz cunhurumuzdan konya için

  2. Istiklal marsi saygi durusundan sonra okunur.vali once okunmasini istemisse suclu validir.

  3. İstiklal marşı saygı durusundan sonra söylenir. Bayrak törenleri yönetmeliği madde 9 hep beraber okuyalim lütfen

  4. Vali bey bayrak yonetmeliginden habersiz yanlis karar vermis ozur dilemsi gereken kendidir