Gündem

Korkutan açıklama! Vaka sayıları artacak! Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor!

Antalya, termometrelerde 31 dereceyi gördü. Nem oranının yüzde 70 olduğu kentte hafta sonu herkes denize akın etti. Ancak ortaya çıkan görüntüler pek çok kişi korkuttu. Konyaaltı Sahili’ne giden tatilciler, maske ve sosyal mesafe kuralını unuttu.

ULAŞMIŞ DEĞİL

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Virüs Salgını Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Fotoğraflara baktığımızda maske takılmadığını görüyoruz. Öncelikle maske takılmasını sosyal ortamda önemli bir koruyucu önlem olduğunu biliyoruz. Bu gördüğümüz manzara, bu mevsimde beklediğimiz düzeylere ulaşmamızı engelliyor. Bu kadar önlem, izolasyon, karantina önlemlerine rağmen beklenilen noktalara henüz ulaşılmış değil”

Korkutan açıklama! Vaka sayıları artacak! Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor!

BEKLENEN DERS ÇIKARTILMAMIŞ

Bilim Kurulu’nun bu konuda büyük emek harcadığını ancak insanların bu dönemlerde duyarsız davrandığını belirterek, vaka sayılarının düşmediğini ve bizleri sıkıntılı günlerin bekleyeceğini, “Bilim Kurulu insanları bu konu hakkında kafa yoruyor ve bizim söylediklerimizin dikkate alınmadığını görüyorum. Cidden üzülüyorum. Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Geçen yıldan hiçbir farkımız kalmamış. Bir ders çıkarmamız gerekiyordu. Bu ders çıkarılmamış. Vaka sayılarının düşmüş olması gerekirdi ama olmadı. Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor” dedi.

DENİZDEN ÇIKTIKTAN SONRA HEMEN TAKIN

Vatandaşların her ortamda maske takması gerektiğinin altını çizen Yalçın, ” Denizde çıkartabilirsiniz ama denizden çıktıktan sonra mutlaka maske takın. Sıcak nedeniyle terleyeceksinizdir O yüzden yanınıza birkaç tane daha maske alın. Terle birlikte maske ıslandığı zaman etkinliği kalkıyor, o nedenle yeni maske kullanın. Sosyal mesafeyi etrafındaki kişilere göre kişi kendisi belirleyebilir. Elimizi de sık sık yıkayalım. Elimizi yıkama olanağımız yoksa küçük el antiseptiğiyle ya da kolonyayı yanımızda bulundurabiliriz” diyerek, maske kullanımının önemine değindi.