Gündem

Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısı 125'e yükseldi!

Çin’in Hubey eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor.

Türkiye’de corona virüsü salgınında ölenlerin sayısı 75 kişiye yükselirken yurt dışında ölen Türklerin sayısı 50’ye yükseldi.

Yurt dışında koronavirüs salgından etkilenen Türk vatandaşları hakkında açıklamada bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran, “Bugüne kadar 8 ülkede 50 Türk vatandaşın yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.” dedi.

Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısı 125'e yükseldi!

YURT DIŞINDA KORONAVİRÜSÜ NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 50’YE YÜKSELDİ

Dışişleri Bakanlığı Kovid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran, “Maalesef sayı artıyor. Bugün itibarıyla bize intikal eden bilgilere göre 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı virüs sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Keza dünyanın farklı ülkelerinde sonuçları pozitif çıkan vatandaşımız var. 151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.,

Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısı 125'e yükseldi!

ÇAVUŞOĞLU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yardıma ihtiyacı olan vatandaşların durumlarıyla yakından ilgilenerek cenazelerin defninden Türkiye’ye ulaştırılmasına kadar her süreci yakından takip ettiğini aktaran Kıran, “Bu vesileyle gerek ülkemizde gerek yurt dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz” dedi.

SON DAKİKA HABERLER, KAMU PERSONEL ALIMI İLANLARI VE GÜNDEMDEKİ TÜM HABERLERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN HABER UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ!

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ