Gündem

Korona virüsün daha hızlı yayılacağı ve yoğun bakım ünitelerinin yetersiz kalacağı ifade edildi!

Dünya, Korona virüsü salgınının ne zaman biteceğine dair yaz aylarının gelmesine ümit bağlarken, virüsün yayılması hakkında korkutan açıklama Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC)’dan geldi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi geçmiş söylentilerin aksine, Korona virüsünün yaz aylarında da devam edeceğini ve hatta Nisan ayı ortalarından başlamak üzere Korona virüsün dünyada daha hızlı yayılacağını açıkladı.

‘’VİRÜS DAHA HIZLI YAYILACAK’’

Merkez tarafından yapılan açıklamada, Korona virüsünün yayılmasına karşı hızlı davranmadıkça, özellikle Avrupa ülkelerinde Nisan ayının ortasına kadar yoğun bakım ünitelerinde yer kalmayacağı ve virüsün daha hızlı yayılacağı ifade edildi.

‘’SICAKLARDA VİRÜS KAYBOLMAYACAK’’

Merkez, virüsün sıcak ve nemli koşullarda daha az tehlikeli olmadığını belirterek, yaz aylarında virüsün etkisini kaybedeceğine ilişkin hiçbir bilimsel veri olmadığını duyurdu.

Öte yandan ECDC’nin raporunda virüsün, Singapur gibi yüksek nemli tropik yerlerde daha hızlı yayıldığı belirtildi.

ECDC, enfekte bireylerin izolasyonuna önem verilmesini, iş yerlerindeki çalışmaların ve okullardaki eğitimin ertelenmesinin, virüsün yayılmasına karşı önemli önlemler olduğunu vurguladı.

Daha önceden, Türk bilim adamlarıda dahil olmak üzere dünya genelinde bir çok bilim adamı, Korona virüsünün sıcaklara bağlı olarak etkisinin azalacağını söylemişlerdi. ECDC ise, Afrika ülkerinide referans göstererek, böyle açıklamaların bilimsel bir temeli olmadığını kanıtlamış oldu.