Gündem

Korona virüsünden etkilenen ailelere ne kadar para yardımı yapılacak?

Türkiye’de Korona virüs vaka sayısı artmaya devam ederken, alınan tedbirler arttırılıyor. Alınan tedbirlerin yayında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Korona virüsünden etkilenen tüm ailelere para yardımı yapılacağını açıkladı.

VİRÜSTEN ETKİLENEN AİLELERE NE KADAR PARA VERİLECEK?

Korona virüsünden etkilenen ailelere para yardımı için Bakan Selçuk şu açıklamalarda bulundu;

“Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000’er lira destek vereceğiz” dedi.

Virüsten Etkilenen Ailelere 1000 Lira ÖdemeGeçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında piyasaya 100 milyar TL’lik paranın aktarılacağını ve virüsten etkilenmiş maddi geliri kısıtlı olan aileler içinde 2 milyar liralık bütçenin verileceğini ifade etmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2 milyar liralık kaynağın dağıtımının detayları belirtildi ve virüsten etkilenen ailelere 1000 lira ödemenin yapılacağı ve bu ödemelerin Mart ayı sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı ifade edildi.

Bir Yorum

  1. CALIŞMIYORUM İŞSIZIM VE KARANTINADAYIM DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLIYORUM