Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Çelik'ten flaş normalleşme açıklaması! Sıkıntı yaratacak

Hastaneye başvuru yapanların sayısında görülür bir şekilde azalma olduğunu belirten Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, “Zatürre ile gelen hasta sayımızda azalma var. Bizim tespit ettiğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı filyasyonlarda pozitif temasların yakınlarını saptayıp hastaneye alıyoruz. Onlardan ötürü bir kalabalıklaşma var; ama hasta sayısında ciddi bir düşüş görmekteyiz. Ölüm sayısı da azalmış durumdadır. Şu an bizim entübe sayımız da ilk başlara göre son derece düşük seviyede seyrediyor” ifadlerini kullandı.

HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ

Haziran ayını işaret ederek koronavirüs vaka sayılarının  azalmasının amaçlandığını belirten  Prof. Dr. İlhami Çelik, “Bizim virüste piki yayvanlaştırma gerekiyordu. Biz, bunu başarabildiğimizi ülke olarak görmekteyim. Nasıl pik artışı yavaş yavaş geliştirdiysek azalmayı da öyle götürebileceğiz. Birden düşmesini beklememiz mümkün değildir. Ben yine koronavirüsle mücadele konusunda sonunun haziranı bulacağını tahmin etmekteyim” dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Çelik'ten flaş normalleşme açıklaması! Sıkıntı yaratacak

RAMAZAN BAYRAMINDA DAHA FAZLA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Ramazan Bayramı’nda da koronavirüse karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Çelik, “Bayramla ilgili kararın ne olacağını bilmiyorum ama şu aşamada kendi görüşümü açıklamam gerekirse kuralları esnetmek biraz sıkıntı gibi gözüküyor. Çünkü daha önce yaşanan tecrübeler var. Japonya ve Singapur’da gördük. Bunları bizim örnek almamız gerekiyor. Daha temkinli ve tedbirli gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı’nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor. Bunu bizim telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor. Yaz tatilinde de planlama yapmak için haziranı görmek gerekir. Çünkü, vaka sayımız haziranda 150-175 bin aralığında olur” ifadelerini kullandı.