Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz duyurdu! Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gelebilir!

Corona virüs salgını Türkiye genelinde önlenemz bir şekilde artmaya başladı.

KAYIPMAZ’DAN DİKKAT ÇEKEN CORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

Son olarak Ankara’da corona virüs salgınında kırmızı alarm verilirken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SADECE ANKARA DEĞİL!

“Ankara, Vuhan oldu mu?” sorusuna  cevap veren Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Son dönemde vaka sayısındaki artışın en yüksek olduğu il, ne yazık ki Ankara oldu. Kontrollü sosyal hayat döneminde Ankara’da yaşayanlar her zamanki kontrollü tavırlarının dışına çıktı. Sadece Ankara’da değil, yurdumuzun genelinde de salgın öncesindeki yaşantımıza hızlı bir dönüş oldu.” cevabını verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz duyurdu! Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gelebilir!

ÜLKE GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz öte yandan, “Her ilde tablo aynı değil. Bu durum “İllere göre farklı önlemler alınacak mı” sorusuna ise ““Lüzumu halinde il bazında önlemler alındığı gibi, ülke genelinde de tedbirler masaya yatırılabilir. Kurulumuzda da bununla ilgili tavsiyeler gündeme geldi. Sağlık Bakanımızın da geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi sorunun tamamen ortadan kalkması için yapılması gereken tam izolasyondur. Bununla birlikte ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında süresiz bir izolasyona dünyanın birçok ülkesinin sıcak bakmadığı açıktır. Şu anki bilgilerimize göre salgının yayılmasını önlemede en etkili yöntemler, bireysel korunma yöntemleridir.” ifadelerini kullandı.