Gündem

Koronavirüs bitmeden korkutan tespit! Sivrisineklerden yayılan ölümcül virüs bulundu!

Koronavirüs salgını ölüm saçmaya devam ederken, salgına ilişkin her geçen gün yeni bilgileri gelmeye devam ediyor. Gelen bilgiye göre ülkede sivrisineklerde bulaşan ölümcül Murray Valley Ensefalitis Virüsü’nün tespit edildiği açıklandı. Uzmanlar, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

avustralyali-uzmanlardan-korkutan-tespit-korona-13864224-2366-m.jpg

SİVRİSİNEKLERE KARŞI DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkili isim Dr. Fay Jenkins, açıklamasında,”Murray Nehri boyunca sivrisinek sayısında artış olduğunu biliyoruz. Ancak MVEv virüsünün tespiti tehlikeli bir durum. Güney Avustralya’da yaşayan insanların sivrisineklere karşı dikkatli olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

avustralyali-uzmanlardan-korkutan-tespit-korona-13864224-9651-m.jpg

BELİRTİLERİ AÇIKLANDI

Ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi birtakım belirtilere sebep olan rahatsızlık insanlarda bazen herhangi bir belirti göstermiyor. Dr. Jenkins, açıklamasını devmaında şunları kaydetti:

“MVEv’in enfekte ettiği bazı insanlarda boyunda sertlik, titreme, uyuşukluk gibi ciddi semptonlar görülebilir. Yaklaşık %20 oranında da ölümcül olabiliyor. Ciddi belirtilere sahip olan ama hayatta kalan insanların yaklaşık %40’ında kalıcı nörolojik hasar da oluşabilir”

AŞI YA DA TEDAVİSİ YOK

Sivrisinekle bulaşan bu hastalığın herhangi bir aşı ya da tedavisi olmadığı belirtildi. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre bu durumu engellemenin en kola yolu sivrisineklerden kaçınmak.

“DAHA TEHLİKELİ VİRÜSLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN ARAŞTIRMALARI AKSATMAMALIYIZ”

Dikkat çeken virüs ile ilgili açıklama yapan bir uzman ise, şu ifadeleri kaydetti:

“Doğada birçok virüs var. Ne kadar olduğunu kesin bir sayıyla söyleyemeyiz, fakat bilinen virüslere karşı en azından çeşitli korunma yöntemlerimiz var. Bilinmeyen virüsleri de araştırıyoruz. Potansiyel bir salgına karşı yoğun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha ileride koronavirüsten tehlikeli bir virüs ya da bakteriyle karşı karşıya kalmamak için araştırmaları aksatmamalıyız”