Gündem

Koronavirüs: Dünya Çapında 1 milyondan Fazla İnsana Bulaşmasının Anlamı Nedir?

Hükümetler için kesin gösterge, virüsün toplumların içinde yayılmaya devam ettiği ve ne kadar hızlı bir sürede katlanarak arttığıdır.

Dünya çapında Koronavirüs’e yakalanmış insan sayısı bir milyonu aşmış durumda, salgın büyümeye ve yayılmaya devam ediyor.

Dünya’nın çeyreği civarında, şu anda çeşitli kısıtlamalar ve karantina uygulamaları olmakta ve daha fazla insana ulaşmasını engellemek için bir çeşit savaş verilmektedir.

Virüs kontrolsüz bir şekilde genişlemeye devam ettikçe, günlük enfeksiyon ve ölüm oranı arttıkça, insanlar için evlerinde karantinada kalmaları için giderek daha sert bir rutin uygulanmak zorunda kalınıyor.

İstatistiklere göz atıldığında, uzmanların yardımları ve hükümetlerin yaptıkları planlara rağmen bu sessiz ve sinsi hastalığın nasıl yayıldığını görebiliyoruz.

Birçok ülkelere detaylı testler ulaştırıldı ve virüsün nasıl geniş çapta ilerlediği çok daha net bir şekilde görüldü.

Kısıtlamalar olmazsa, koronavirüs’ün bir insandan diğerlerine yayılma hızının hergün katlanarak artacağı düşünülüyor, fakat kısıtlama uygulamaları yayılmayı oldukça yavaşlatmaktadır. 

Enfeksiyonun zirve noktasında, hastaların ciddi bir şekilde hastalanmalarına ve ölümlerine sebep olduğu için, hükümetlerin neden bu denli tedbirler aldığını anlamak zor değil, zira ölüm oranının kontrolsüz bir biçimde artması durumunda, sağlık kuruluşlarının hastalıkla başa çıkabilme gücü iyice azalacaktır.