Gündem

Koronavirüs ilacında umut verici gelişme: 50 hastada denenecek!

Koronavirüs salgınının tedavisini bulmak için tüm dünya çalışmalarına devam ediyor. Virüse karşı etkili bir ilaç ve aşının üretilmesi için adeta zamanla yarışılıyor. Çünkü dünyada salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 90 bine yaklaştı. Konuyla ilgili çalışan firmalardan biri olan Fujifilm, müjdeli haberi duyurdu.

TANI KİTİ GELİŞTİRMİŞTİ

Salgına ilişkin 2 hafta önce, hastalığı 2 saat içerisinde tespit edecek bir tanı kitini hazırladığını duyuran Fujifilm, koronavirüs salgını için yeni bir ilaç geliştirdiğini duyurdu. Şirketin yapmış olduğu açıklamada, grip için geliştiren ‘Avigan’ isimli grip ilacında ikinci faza geçildiğini ve klinik çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

Koronavirüs ilacında umut verici gelişme: 50 hastada denenecek!

50 HASTADA DENEMELER BAŞLAYACAK

Şirket yapmış olduğu açıklamasında üretilen ilacın 50 koronavirüs hastası üzerinde deneneceğini duyurarak şu açıklamayı yaptı:

“Brigham and Women’s Hospital, Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte yaptığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık 50 Covid-19 hastasında denemeler başlanacak”

ÜÇÜNCÜ FAZA GEÇİLDİ

Şirket, 31 Mart’ta salgına ilişkin çalışmalarda üçüncü faza geçildiğini duyurdu. Hastalar için geliştirilen ‘Avigan’ isimli ilacın çalışmaları üçüncü fazda geliştirilmeye devam edecek.

Koronavirüs ilacında umut verici gelişme: 50 hastada denenecek!