Gündem

Koronavirüs kısıtlamaları tüm Türkiye'de resmen başladı!

Alınan kısıtlama bugün itibariyle tüm Türkiye’de uygulanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen kısıtlamalara İstanbul halkının uyduğu görüldü. Artık toplu taşımada ayakta yolcu alınmayacağı, meskenler hariç, açık ve kapalı alanlarda maske kullanımın zorunlu olduğu ve müzik kısıtlamasının getirildiği duyurulmuştu. ,

İSTİSNA SÖZ KONUSU DEĞİL

Süleyman Soylu, dün katılmış olduğu bir toplantıda, açık alanların tamamında ve toplu taşımalarda artık maske istisnasının söz konusu olmayacağının altını çizerek, bu gece saat 00.00 itibariyle tüm Türkiye restoran ve kafeteryalarda canlı ve kasetten müziklerin olmayacağını belirtti.

BU GECE BAŞLADI

Konuyla ilgili gönderilen genelgeyle birlikte, kısıtlamalar tüm Türkiye’de gece 00.00’da başladı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamayı kaydetti:

“Açık alanların tamamında, toplu taşımalarda artık maske istisnası söz konusu değildir. Genel sağlığımızı muhafaza etmek zorundayız. Tüm tedbirler, maskesiz herkese ceza yazılması gerektiğini ifade ettik. Kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için tedbir almak zorundayız. Minibüs, otobüste ayakta yolcu almak yasak. Bu gece saat 00.00’dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak”

Koronavirüs kısıtlamaları tüm Türkiye'de resmen başladı!

CEZALAR KESİLMEYE BAŞLANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gece saatlerinden itibaren müzik yasağı devreye girdi. Bazı işletmeler tedbirlere uyarken, tedbirlere uymayan ve müzik çalmaya devam eden restoranlara ceza kesildi. Konuyla ilgili kısıtlamaya uymayan Marmaris’teki 10 kafeterya ve restorana ceza kesildi.